Lindén: Kilpailu on kovaa

kirjoittanut

kategoriassa

Viestintäministeri Suvi Lindén on kommentoinut Kalevalle paikallisradioyhtiöiltä saamaansa vetoomusta Iskelmä-ketjun toimintaa koskien. Hän kertoo, että Iskelmäradion konsepti on ollut toiminnassa ja hyväksytty jo radioiden edellisellä toimilupakaudella. Lisäksi Lindén korostaa toimilupakiistojen kuuluvan viestintävirastolle tehtäväjaon mukaisesti.

– Käsittääkseni missään ei ole kielletty, että musiikkia ja puhetta ei saisi lähettää yhdestä paikasta. Kyse on siitä, mistä se toimilupaehtoon kirjattu paikallisuus syntyy. Tavoitteena on tietysti taloudellisesti vakaalla pohjalla toimivia radioita. Valitettavasti kilpailu mainoseuroista on äärimmäisen kovaa. Viime vuoden tilastotkin kertovat, että paikallisradioiden mainoseurot vähenivät 15 prosenttia, Suvi Lindén toteaa.

Toimilupakausi alkoi viime vuonna ja kestää viisi vuotta, mitä Lindén pitää poikkeuksellisen lyhyenä. Seuraavat luvat pannaan hakuun luultavasti tämän vaalikauden aikana.

Suomen radioiden liiton toimitusjohtaja Stefan Möller puolestaan näkee, että paikalliset yrittäjät ovat ostaneet Iskelmän brändin, eikä hän pidä sitä ongelmana. Hän kuitenkin on sitä mieltä, että viestintävirasto tekee tulkinnat ja selkiyttää säännöt, joista nyt väännetään kättä.

Viestintävirastossa on valmisteilla kannanotto toimilupamääräykseen, jonka mukaan aseman pitäisi selvästi erottautua omaksi itsenäiseksi ohjelmistokseen. Kannanottoon liittyy myös paikallisradioiden tekemä vetoomus. Apulaisjohtaja Merja Saari viestintävirastosta arvioi, että kannanotto valmistunee todennäköisesti lähiviikkoina.

Hukala.net – Kaleva