Groovella ja Classicilla taajuusvaihto Vaasassa

kirjoittanut

kategoriassa

Metroradiot logoGroove FM:n ja Classic Radion taajuudet vaihtuvat Vaasassa perjantaina. Groove FM siirtyy Classic Radion nykyiselle taajuudelle 96,7 MHz ja Classic Radio Grooven taajuudelle 93,3 MHz. Lähetyspaikoissa ja -tehoissa ei tapahdu muutoksia. Groove FM:n lähetin sijaitsee Mustasaaressa ja Classic Radion Vaasan keskustassa.

Radioiden taajuusmuutokset johtuvat Groove FM:n kuuluvuusongelmista, joita YLE Radio Suomen Lapualla sijaitseva lähetin aiheuttaa. Radio Suomi lähettää Lapualta taajuudella 93,1 MHz. Classic Radion Lapualla sijaitseva lähetin kuuluu laajalla alueella, mutta asema tarvitsee täytelähettimen Vaasan kaupunkialueelle. Muutokset tehdään perjantaina 22.2. kello 9 alkaen. Groove FM:n lähetyskatkos Vaasassa on lyhyt, mutta Classic Radion katkos saattaa kestää asennustöiden takia joitakin tunteja.

Groove FM:n ja Classic Radion omistaja Metroradio Finland Oy on hakenut muutosta myös paikallisradio Metro FM:n kuuluvuusalueeseen. Metro FM:n Vihdissä sijaitseva lähetin halutaan siirtää Tuusulaan. Siirron ratkaisee Valtioneuvosto kevään aikana.

Hukala.net