Uusi antenniverkossa lähettävä ympärivuorokautinen tv-kanava 1HD Music Television on aloittanut lähetykset kanavapaikalla 28. Uuden musiikkikanavan peittoalue on 98 prosenttia antenniverkon kotitalouksista. Kanavan lähetykset Suomessa ovat alkaneet itsenäisyyspäivänä. 1HD Music Televisionin kohderyhmä on 15-45-vuotiaat.

Kansainvälisen tv-kanavan juuret ovat Venäjällä, jossa kanavan virolaislähtöinen omistaja asuu. Suomessa kanavan toiminnasta vastaa virolainen yhtiö Kaits OÛ, jolla on Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin myöntämä lyhytaikainen ohjelmistolupa. Se on voimassa 1.12.2019-29.2.2020.

– Nyt meillä on lyhytaikainen tv-toimilupa, mutta olemme anomassa pitkäaikasta lupaa. Se merkitsee, että lähetykseen ei tule katkoa, kommentoi Mediamonitorille 1HD Music Televisionin Euroopan edustaja Kaido Laanjärv.

1HD Music Television on näkyvissä yli 50 miljoonalle katsojalle. Suomen lisäksi se toimii Venäjällä, Kazakstanissa, Valko-Venäjällä, Virossa ja Latviassa. Kanavan suomenkielisillä nettisivuilla on linkit venäjänkielisiin sosiaalisen median palveluihin, mutta Laanjärven mukaan somekanavat tullaan kääntämään kanavan kohdemaiden kielille.

Mediamonitori - Digita, Traficom

Artikkelia muokattu 11.12.2019 klo 20.55: Lisätty tieto kanavan omistajasta ja katsojapotentiaalista sekä kanavan Euroopan edustajan kommentti.

Kommentit   

+1 #1 Jaakko 07.01.2020 14:46
Nimi on vähän harhaanjohtava koska ainakin DVB-T/T2 verkossa lähetys on SD-tarkkuudella.
Lainaa

Twitter