Viestintävirasto-logoViestintävirasto on julistanut haettavaksi televisiotoiminnan ohjelmistolupia vuosiksi 2017-2027. Toimiluvat ovat digitaaliseen tv- ja radiotoimintaan sekä yleisen edun televisiotoimintaan UHF- ja VHF-taajuusalueilla. Hakuaika päättyy 21. maaliskuuta ja päätökset luvansaajista pyritään julkaisemaan viimeistään kesällä 2016.

TV-yhtiöt voivat hakea toimilupia taajuusalueiden kanavanippujen koko lähetyskapasiteettiin niiltä osin kuin kapasiteettia ei varata Yleisradio Oy:n käyttöön julkisen palvelun toimintaa varten. A- ja B-kanavanipuista varataan tilaa ensisijaisesti julkisen palvelun ja yleisen edun televisiotoimintaan ja toissijaisesti muuhun tv-toimintaan.

Ohjelmistoluvat myöntää Viestintävirasto, jos haetusta kapasiteetista ei ole niukkuutta. Jos lähetyskapasiteettia ei ole riittävästi kaikille hakijoille tai lupapäätöksillä on vaikutusta viestintämarkkinoiden yleiseen kehitykseen, tekee päätökset valtioneuvosto.

Mediamonitori - Viestintävirasto

Kommentit

+2 #1 Aleksi 28.03.2016 23:33
Viestintäviraston tiedotteen mukaan antenniverkon ohjelmistolupien hakuaikaa jatketaan 18.4.2016 saakka: viestintavirasto.fi/.../...

Aiheen kommentointi on lukittu. Uusia kommentteja ei oteta vastaan.