Radio Foni Iskelmä Porvoolle taajuus Loviisasta

kirjoittanut

kategoriassa

Iskelmä Porvoo -logoValtioneuvostolta joulukuussa laajenemisluvan saanut porvoolainen Radio Foni Oy aikoo aloittaa lähetykset Loviisassa helmikuun aikana. Radio Foni Iskelmä Porvoo -nimellä lähettävä radioasema saa Loviisasta taajuuden 106,7 MHz. Lähetykset alkavat uudella taajuudella heti, kun tekniset luvat ja mastopaikka ovat selvillä. Uusi taajuus vahvistaa radiokanavan kuuluvuutta itäisellä Uudellamaalla.

Radio Foni Iskelmä Porvoo välittää osan vuorokaudesta Iskelmä-ketjun valtakunnallista lähetystä, mutta tuottaa myös runsaasti paikallisia ohjelmia ja uutisia. Se on toiminut itäisen Uudenmaan paikallisradiona vuodesta 1994. Alun perin kanava toimi nimellä Radio Foni.

Radiokanavan omistaja Eija Kölhi pitää tärkeänä, että aseman kuuluvuusalue laajenee ja kuuluvuus paranee.

– Kuuluvuusalueemme on kaventunut aikojen saatossa, kun ympäristöstä on ryhdytty puskemaan suurilla tehoilla ja me olemme jääneet vähän puristuksiin. Olen erityisen iloinen paikallisen puolueettoman tiedottamisen takia. Nyt saamme Porvoon lisäksi ympäristökuntien tiedotteet huomattavasti paremmin perille, kun kuuluvuus katvealueen kuntiinkin paranee, Kölhi kommentoi.

Loviisan ainoasta vapaasta taajuudesta kisasi aluksi kolme hakijaa, joista yksityishenkilön lupahakemus ei lopulta päätynyt valtioneuvoston käsittelyyn puutteellisten asiakirjojen takia. Radio Fonin ohella lupakäsittelyyn päätyi lopulta vain Radio Nova, joka havitteli parempaa kuuluvuutta Loviisan seudulta. Valtioneuvoston mielestä luvan myöntäminen porvoolaisyhtiölle edistää viestinnän monipuolisuutta, joka on kirjattu myös viestintälainsäädäntöön.

Kölhi uskoo, että juuri paikallisuus on pienellä talousalueella pikkuradion valttikortti.

– Paikallisuus ja sen kuuntelijoille räätälöity ohjelmisto muualta ostetun ohjelman rinnalla on erittäin tärkeää.  Valtakunnallisesti katsoen paikallinen tiedottaminen alkaa olla hiipumaan päin, ja siksikin tämän uuden taajuuden myöntämisellä on merkitystä koko radiokentälle, Kölhi painottaa.

Mediamonitori

Aiheesta muualla verkossa: Valtioneuvoston päätös / Toimiluvat radiotoiminnan harjoittamiseen


Kommentit

Yksi vastaus artikkeliin “Radio Foni Iskelmä Porvoolle taajuus Loviisasta”

  1. Viheraho avatar

    😆 Hakekaa toimilupa pysyväksi.Teknisellä toimiluvalla ei kannata toimia koskaan.