Yle TV1 -logoYle alkaa lähettää uutisia venäjän kielellä Yle TV1-kanavalla. Lähetykset on tarkoitus aloittaa toukokuussa. Lähetykset tullaan näkemään joka päivä kello 17:n uutislähetyksen yhteydessä. Venäjänkielistä uutissisältöä on tällä hetkellä luettavissa Ylen verkkosivuilla. Myös Ylen radiokanavat lähettävät uutisia venäjäksi. Ylen uutistarjonnassa ovat myös englanninkieliset, saamenkieliset ja selkosuomenkieliset uutiset.

– Uuden uutislähetyksen tarkoitus on pyrkiä parantamaan julkista palvelua. Uutiset on suunnattu Suomessa asuvien venäjänkielisen väestön parempaan palveluun. Suomalaisesta näkökulmasta tuotettujen uutisten julkaiseminen venäjän kielellä on muutoinkin havaittu palveluna hyväksi. Palvelulla on ilahduttavasti kiinnostusta myös venäläisessä mediassa, kertoo Yle Uutisten uutispäätoimittaja Jouni Kemppainen.

Mediamonitori - Marmai, Mediaviikko

Kommentit

-2 #1 pasi 17.01.2013 16:46
ei venäläistä uutisia,koska hekään ei näytä meille suomalaista uutisia.mitä venäjällä tapahtuu suomenkielellä ääni tai teksitykset
0 #2 nimetön. 18.01.2013 01:01
Hei pasi. Ei noita venäjänkielisiä uutisia olekaan tarkoitettu Venäjällä asuville vaan Suomessa asuville venäläissyntyisille. Se on yksi lysti mitä Venäjän tv näyttää, ei Ylen kanavia ole tarkoitettu Venäjällä vastaanotettaviksi.

Aiheen kommentointi on lukittu. Uusia kommentteja ei oteta vastaan.