Yleisradio aloittaa venäjänkieliset tv-uutiset

kirjoittanut

kategoriassa

Yle TV1 -logoYle alkaa lähettää uutisia venäjän kielellä Yle TV1-kanavalla. Lähetykset on tarkoitus aloittaa toukokuussa. Lähetykset tullaan näkemään joka päivä kello 17:n uutislähetyksen yhteydessä. Venäjänkielistä uutissisältöä on tällä hetkellä luettavissa Ylen verkkosivuilla. Myös Ylen radiokanavat lähettävät uutisia venäjäksi. Ylen uutistarjonnassa ovat myös englanninkieliset, saamenkieliset ja selkosuomenkieliset uutiset.

– Uuden uutislähetyksen tarkoitus on pyrkiä parantamaan julkista palvelua. Uutiset on suunnattu Suomessa asuvien venäjänkielisen väestön parempaan palveluun. Suomalaisesta näkökulmasta tuotettujen uutisten julkaiseminen venäjän kielellä on muutoinkin havaittu palveluna hyväksi. Palvelulla on ilahduttavasti kiinnostusta myös venäläisessä mediassa, kertoo Yle Uutisten uutispäätoimittaja Jouni Kemppainen.

Mediamonitori – Marmai, Mediaviikko


Kommentit

2 vastausta artikkeliin “Yleisradio aloittaa venäjänkieliset tv-uutiset”

  1. ei venäläistä uutisia,koska hekään ei näytä meille suomalaista uutisia.mitä venäjällä tapahtuu suomenkielellä ääni tai teksitykset

  2. nimetön. avatar
    nimetön.

    Hei pasi. Ei noita venäjänkielisiä uutisia olekaan tarkoitettu Venäjällä asuville vaan Suomessa asuville venäläissyntyisille. Se on yksi lysti mitä Venäjän tv näyttää, ei Ylen kanavia ole tarkoitettu Venäjällä vastaanotettaviksi.