Zoom FM -logoTurkulaisen Diakonia-ammattikorkeakoulun medianomiopiskelijat toimivat viikolla 48 Zoom FM:n toimittajina. Ohjelmien teemana on kaamoksen karkotus. Lisäksi tekijät haluavat haastaa muutkin nuoret tekemään radiota kanssaan Turun toreilla ja kaduilla.

– Tarjoamme energiapiikin, joka tehoaa kansaan nopeammin kuin sikainfluenssapiikki. Vauhdikkaat rämäpäät tekevät monipuolista ja Turkuun liittyvää radio-ohjelmaa. Nyt on aika unohtaa syysmasennus viikon ajaksi, kertoo lähetysten tuottaja, medianomiopiskelija Annika Vaajala.

Opiskelijat ovat vetovastuussa lähetyksistä ja Zoomille ominaiseen tapaan myös musiikkivalinnat noudattavat valtavirrasta poikkeavaa linjaa. Facebook-yhteisössä järjestetään valokuvakilpailu teemalla "Mun Turku", ja luvassa on myös turku-suomi-turku-kilpailu. Teematunneilla kuullaan muun muassa, miten eri vuosikymmenet leimasivat Turkua. Radio-ohjelmaa tehdään reaaliajassa, joten myös yllätyksiä mahtuu mukaan.

– On tärkeää, että pääsemme vuorovaikutukseen kuulijoiden kanssa. Lähetyksissä kuullaan bändivieraita ja saattaapa joku riipaista live-lurituksenkin, medianomiopiskelija Tuomas Mustikainen kertoo.

Lähetystä on tekemässä yhdeksän toimittajaopiskelijaa, jotka ovat äänessä maanantaista torstaihin kello 16-22. Perjantaina lähetys jatkuu yöradion muodossa kello yhteen asti. Zoom FM kuuluu noin kymmenen kilometrin säteellä Turun keskustasta taajuudella 93,4 MHz.

– On aivan erityisen mielenkiintoista kuunnella innokkaiden opiskelijoiden itse tekemää radiotuotantoa, etenkin kun sisältö on paikallista. Se on todellakin erilaista ja valtakunnallisista formaattiradioista iloisesti poikkeavaa, kommentoi radion ohjelmapäällikkö Harri Kujala.

Mediamonitori

Aiheen kommentointi on lukittu. Uusia kommentteja ei oteta vastaan.

Twitter