Kolmekymmentä vuotta Tornion seudulla toimineen yhteisöradiokanava Radio Pron lähetykset jatkuvat vuodenvaihteen jälkeen pelkästään netissä. Radio Pro lopettaa lähetykset taajuudella 92,0 MHz, missä se on toiminut alusta alkaen. Radio Pro ei hakenut vuonna 2018 uutta kymmenen vuoden pituista toimilupaa. Se jätti hakematta lupaa myös vuoden 2019 syksyllä, kun käytöstä vapautuvia taajuuksia oli uudelleen haettavana.

Radiokanavaa pyörittävästä Tornion Paikallisradioyhdistyksestä kerrotaan, että nettiradioksi siirtymisen myötä kanavalle tehdään myös uudet nettisivut ja julkaistaan uusi kuunteluosoite. Tällä hetkellä Radio Pron nettilähetys toimii YouTubessa, koska kanavan aiemmat nettisivut hakkeroitiin.

– Alun perin suunntelmissa oli aloittaa siirto puolivälissä joulukuuta, mutta koska edessä oli joulun aika ja lukuisia seurakuntien lähetyksiä, niin jatkamme toimikauden loppuun myös Keminmaan Kallinkankaan tajuudella 92,0 MHz kuten tähänkin asti. Siirto tapahtuu loppiaisen jälkeen. Näin haluamme minimoida siirrosta aiheutuvia mahdollisia ongelmia. Radion toimijoille muutos ei aiheuta minkäänlaisia toimenpiteitä lähetystoiminnassa, kommentoi radiokanavan päätoimittaja EJ Posti joulukuussa.

Radio Pro aloitti toimintansa 10.12.1989 nimellä Radio Provinssi. Sen ohjelmia on kuunneltu myös Ruotsin puolella Haaparannassa, jossa osa sen lähetyksistä on tehty. Radiokanavalla oli jonkin aikaa myös toinen taajuus 101,0 MHz. Se lähetti Karungin Huruvaaralta.

Mediamonitori

Muualla Mediamonitorissa: Nettiradiot

Kommentit   

+2 #1 Seppo 04.01.2020 15:35
Zemppiä Postille ja koko poppoolle sinne pohjoiseen uusien haasteiden kanssa.

Taas yksi yhteisöradio joutui luopumaan radiotoiminnasta valtioneuvoston linjauksen takia. Muualla Länsi-Euroopassa, mihin joukkoon Suomikin yleensä haluaa itsensä asemoida, kolmannella sektorilla toimivia medioita (satoja radio- ja TV kanavia eri EU maissa) tuetaan pienellä, perusinfran takaavalla perusrahoituksella.
Ko. rahoituksesta ja siihen liittyvästä lainsäädännöstä on Europarlamentti tehnyt päätöksen jo vuonna 2008, mutta Suomessa sillä on pyyhitty t...
Lainaa

Twitter