Vuoden 2020 alussa kymmeneksi vuodeksi voimaan tulevilla radion ohjelmistotoimiluvilla on 42 hakijaa, kerrotaan Viestintäviraston nettisivuilla. Lupien hakuaika päättyi tiistaina, ja hakijoiden joukossa on myös uusia radiotoimijoita. Viestintävirasto ja valtioneuvosto pyrkivät päättämään luvansaajista vuoden 2018 loppuun mennessä.

Radion nykyinen ohjelmistolupakausi päättyy vuoden 2019 lopussa, joten nyt haettavina olivat kaikki taajuuskokonaisuudet. Kiinnostusta herättivät muun muassa pääkaupunkiseudun taajuudet sekä uusi, suurimmat kaupungit kattava kaupunkiverkko, jonka kuuluvuusalue peittää noin puolet Suomen väestöstä.

Viestintävirasto selvittää seuraavaksi, mitkä viranomaiset tekevät lopullisen lupapäätökset. Jos taajuuskokonaisuudella on vain yksi hakija, tekee lupapäätöksen Viestintävirasto. Jos hakijoita on taajuuskokonaisuuksilla useita, siirtyy päätösvalta valtioneuvostolle. Myös erikoisradiolle myönnettäviä toimilupia koskevat hakemukset siirretään kaikki valtioneuvoston käsiteltäviksi. Valtioneuvosto päättää luvansaajista myös silloin, jos päätöksellä katsotaan olevan huomattavia vaikutuksia viestintämarkkinoiden yleiseen kehitykseen.

Viestintävirasto julisti radioluvat haettaviksi toukokuussa. Luvanhakijat on julkistettu Viestintäviraston sivuilla (Excel-taulukko).

Mediamonitori

Aiheesta Viestintäviraston sivuilla: Radion ohjelmistotoimiluvat 2020

Artikkelia päivitetty 8.8.2018 klo 17.00: Lisätty maininta ja linkki luvanhakijoista.

Kommentit   

+4 #1 Fiksujapäätöksiä 07.08.2018 12:31
Jos yhden toiveen saisi päättäjille kuuleviin korviin niin pitäkää Sea FM:n Oulun-Tornion ja Rovaniemen luvat ennallaan ja hyväksykää myös SEA FM:lle pysyvä taajuus pääkaupunkiseudulle. Suomen radiokenttä tarvitsee tällaista edelläkävijää, joka potkii myös muita panostamaan entistä enemmän kanaviensa sisältöön ja erityisesti musiikkivalintoihin. Siksi Sea FM:n pääkaupunkiseudun taajuus olisi elintärkeä lisäys. Käytännössä ainoita kanavia mitä itselläni tulee kuunneltua suomalaisista edes silloin tällöin. Tehkää kerrankin fiksut lupien myöntöpäätökset. Kyllä Stadilaisillakin on oikeus kuunnella normi radiosta ihan uusinta musiikkia ei se voi olla vain Pohjoi-Suomalaisten etuoikeus.
+2 #2 Haukkanen 08.08.2018 10:18
Eikös ne kaikki hakemukset pitäisi olla julkista tietoa? Ainakin viime kerralla kai oli...
+2 #3 tiedonlöytäjä 08.08.2018 15:26
Lista Viestintävirastoon määräaikaan mennessä tulleista hakemuksista:
viestintavirasto.fi/.../...

ps. jostain syystä tämä lisää kommentti lomake näkyy tosi pienellä Safari selaimessa.

Kommentointi on suljettu.