Basso Media on käynnistänyt tänään nuorille aikuisille suunnatun uuden radiokanavan I LUV 2K:n entisille Radio Sputnikin taajuuksille Helsingissä, Porvoossa, Kotkassa ja Lappeenrannassa. 2000-luvun nostalgiaa ja hittejä tarjoava radiokanava lähettää ohjelmaa suomeksi ja venäjäksi, joten se tavoittelee kuuntelijoikseen myös kansainvälistä yleisöä. Nettilähetykset ovat myös alkaneet torstai-illan aikana.

I LUV 2K ja heinäkuussa aloittava Boxradio korvaavat radiotaajuuksilla toukokuun alkupuolella lopettaneet venäjänkielisen Sputnikin ja englanniksi lähettäneen Spirit FM:n. I LUV 2K ei kuitenkaan ole suunnattu erityisesti venäjänkielisille kuuntelijoille kuten Radio Sputnik oli, korostaa Basson Median toimitusjohtaja Riikka Reunanen.

– Venäjänkieliset ohjelmat tehdään yhteistyötahojemme kautta Pietarissa ja Moskovassa, Reunanen kertoo.

Boxradio aloittaa heinäkuun aikana Helsingissä ja Turussa, mutta sen ohjelmaformaatista Reunanen ei vielä halua kertoa tarkemmin.

Basso Media osti toukokuussa Radio Sputnikia ja Spirit FM:ää tuottaneen Radio Satellite Finland Oy:n liiketoiminnot ja sai Viestintävirastolta ohjelmistoluvat viime perjantaina.

Mediamonitori

Aiheesta Viestintäviraston sivuilla: Muutettu ohjelmistotoimilupa (I LUV 2 K) ja Muutettu ohjelmistotoimilupa (Boxradio)

Uutista päivitetty 21.6.2018 klo 20.40: Nettilähetys on alkanut torstai-illan aikana.

 

Kommentit   

+7 #1 Theemu 22.06.2018 20:38
Näin Järviradion, Novan (uutiset, liikennetiedotteet) sekä joskus Yle Puheen välillä kanavaa vaihtelevalle. Ei omaan musiikkimakuun tuon uuden aseman musiikki mutta ehkä I LUV 2K:llekin löytyy vielä oma kuuntelijakuntansa. Tuo asema halusi kuitenkin jatkaa Sputnikin työtä säilyttämällä venäjänkielen mukana ehkä sekin voi olla hyvä idea. Saas nähdä onko myöhemmin aloittva Boxradio samantyyppinen ohjelmaformaatilta kuin tämä.
+2 #2 Marko, stadista 25.06.2018 14:29
Ensikommettini suorasti.Täysin turhat radiot vaihtoehtoina.Riman alta, eli halvinta mahdollista ohjelmatoimintaa ja samalla linjalla palkatut juontajat? Lyön vetoa, että nämä kaksi konseptia "kuolee"sopivasti 2019 uusien toimilupien myötä.Basso Media:lle vain väliaikainen projekti.Jos ei ole,niin järki on poissa tästä yhtiöstä!
+5 #3 Laaduukkaampia 26.06.2018 20:44
Toivottavasti edes tajuavat soittaa todella monipuolisesti musiikkia. Näitä vanhoja megahittejä ja hittejä toistavia asemia on aika hiton monta jo Suomessa. Missä on se kuulijoiden arvostaminen, kun ei uskalleta soittaa kuin niitä biisejä mitkä oletetaan olevan entuudestaan tuttuja kuulijoille, vaikka kyseessä olisi suosittu artisti/bändi vain varmistetut hitit & sinkku biisit kelpaavat soittoon. Kirjoitan sen tännekin toivottavasti Sea FM:n tyypit tajuavat hakea lisä kuuluvusalueita ja luvan myöntäjät myös antavat jokaiselle paikkakunnalle luvat minne niitä hakevat. On ymmärrettävää että kaikilla kanavilla ei ole vältämättä resursseja panostaa tehtyihin juttuihin, mutta vähintä mitä kaikki voivat tehdä niin käyttää hieman aikaa jamiettiä hieman mitä soittavat. Onneksi on edes Sea FM. Ainoa kanava mitä tulee kuunneltua suomalaisista silloin kun harvoin radiota kuuntelee. Kiitos Yle Puheen uudistuksen.
+3 #4 Elena 05.10.2018 19:43
4ngsk
Aivan ihana kanava!
+2 #5 Maaret 14.10.2018 13:44
Oli ikävää, että Radio Sputnik lopetti. Tervehdin siis tätä uutta radioasemaa ilolla. Mutta musiikin vaihtelu on todella suppeaa - samat kappaleet soivat jatkuvasti. En enää kuuntelisi, ellei olisi venäjänkielistä osuutta.
+2 #6 Kari 02.06.2019 02:57
Lainaus Elena:
4ngsk
Aivan ihana kanava!
on tosi kauniita kappaleita varsinkin venäläisiä!!

Kommentointi on suljettu.