Saaristoradio laajentaa maakuntiin – Viihteellä soi Lahdessa

kirjoittanut

kategoriassa

Alkuvuodesta Helsingissä ULA-taajuudella lähettänyt Saaristoradio palaa radiotaajuuksille lauantaina 10. kesäkuuta, mutta pääkaupunkiseudun radiovastaanottimissa asemaa voi kuunnella vasta kuukautta myöhemmin. Saaristoradion lähetykset alkavat nimittäin Kaarinassa, Raaseporissa ja Kotkassa. Lahden seudulla voi puolestaan kuunnella Helsingin Lähiradion viihdeohjelmistoa Viihteellä-nimisen tilapäisen radiokanavan kautta.

Saaristoradion taustayhtiö Saaristomedia Oy on ilmoittanut tavoittelevansa pitkäaikaista radiotoimilupaa, jos sellainen on tarjolla. Toistaiseksi yhtiön on tyytyminen lyhytaikaisiin radiolupiin ja nettilähetyksiin, joita Saaristoradio on lähettänyt ULA-tauonkin aikana. Aseman edellinen lähetyslupa Helsingissä päättyi 9. huhtikuuta, joten lähetyksiä ei voi aloittaa ennen heinäkuun kymmenettä päivää. Turun seudulla (95,9 MHz), läntisellä Uudellamaalla (92,3 MHz) ja Kotkassa (97,7 MHz) musiikkia ja saaristoaiheita tarjoavaa radiokanavaa voi kuunnella radiovastaanottimesta syyskuulle saakka.

Toni Rönnbergin radiokanava Viihteellä toimii Lahden Nastolassa 50 watin tehoisena taajuudella 88,2 MHz. Rönnberg kertoo, että taajuudella kuullaan Helsingin Lähiradiossa lähetettävien ohjelmien parhaita paloja. Radiokanavan lupa on voimassa elokuun loppuun.

Mediamonitori


Uutista päivitetty 10.6.2017 klo 23.00: Lisätty tarkennus Viihteellä-kanavan lähettimen sijainnista (Nastola).