Pirkanmaalla toukokuussa toimintansa aloittanut lapsille ja varhaisteineille suunnattu radiokanava Play hakee syksyn toimilupakierroksella toimilupaa Jyväskylään, Vaasaan ja Kuopioon. Kanavan taustayhtiö SBS Discovery Radio haluaisi aloittaa myös uuden paikallisradion Turussa taajuudella 92,2 MHz. Aseman työnimenä on Radio Pooki Turku.

Play tavoittelee uusien taajuuksien Jyväskylä 107,8 MHz, Vaasa 98,4 MHz ja Kuopio 102,9 MHz lisäämistä sen nykyiseen toimilupaan. Kanava on otettu Pirkanmaalla hyvin vastaan ja kannattava kaupallinen toiminta nähdään siten mahdollisena. Kohderyhmämme on sellainen, jota Yleisradiokaan ei palvele FM-radiossa, hakemuksessa kerrotaan.

Radio Pooki Turku olisi yli 45-vuotiaille suunnattu paikallisradio, jonka toimittajat tekisivät suoraa lähetystä erilaisista alueen tapahtumista sekä raportoisivat uutisaiheista suoraan tapahtumapaikoilta. Kanavalla ei olisi soittolistaa, vaan toimittajat valitsisivat soitettavan musiikin itse unohtamatta paikallisia artisteja. Lupahakemusta perustellaan Oulun ja Raahen seuduilla toimivan Radio Pookin menestyksellä. Kohderyhmää pidetään ostokykyisenä ja siten erittäin houkuttelevana mainostajien näkökulmasta.

Playn ja Radio Pooki Turun hakemusten lisäksi SBS Discovery Radio Oy hakee paikallisia toimilupia Radio Citylle Kaakkois-Suomeen ja Lahteen sekä Kajaanin taajuuden 88,8 MHz liittämistä Radio City Oulun taajuusnippuun.

Mediamonitori

Kommentit

-1 #1 Hantte 23.09.2014 20:53
Radio Pookia kuuntelee 60+. Ei kukaan täysjärkinen sitä nuorempi. Millä tavalla Pookin kohderyhmä on 'houkutteleva'? Iäkäs kuuntelijakunta makoilee jo laitoksissa ja rahat menee ylläpitokustannuksii n. Toivottavasti joku muu saa Turun.
+1 #2 Tero Toivonen 23.09.2014 20:57
Lainaus Hantte:
Radio Pookia kuuntelee 60+. Ei kukaan täysjärkinen sitä nuorempi. Millä tavalla Pookin kohderyhmä on 'houkutteleva'? Iäkäs kuuntelijakunta makoilee jo laitoksissa ja rahat menee ylläpitokustannuksiin. Toivottavasti joku muu saa Turun.


Ehkä Turusta puuttuu tällainen formaatti. Onhan siellä jo Järviradio ja Radio Melodia. :P
-2 #3 Hantte 23.09.2014 21:01
Lainaus Tero Toivonen:
Lainaus Hantte:
Radio Pookia kuuntelee 60+. Ei kukaan täysjärkinen sitä nuorempi. Millä tavalla Pookin kohderyhmä on 'houkutteleva'? Iäkäs kuuntelijakunta makoilee jo laitoksissa ja rahat menee ylläpitokustannuksiin. Toivottavasti joku muu saa Turun.


Ehkä Turusta puuttuu tällainen formaatti. Onhan siellä jo Järviradio ja Radio Melodia. :PSenioriväestölle on jo riittävästi Turussakin paikallista radiotarjontaa. Sitä paitsi kuuntelijatkin poistuvat kiihtyvällä tahdilla kuuntelemaan taivaaseen muita säveliä. Tuon radiofirman tuntien Turun Pooki olisi varmasti melko karsittu ja kevyt toteutus. Jossakin vaiheessa kaikki 'pookit' ketjutetaan valtakunnalliseksi.
+5 #4 Kuuntelija 23.09.2014 21:19
Henkilökohtaisesti toivon, että Play ei pääse laajentumaan. Kanavaa silloin tällöin kuunnelleena voin sanoa, että se on kaukana hyvästä. Musiikki on todella huonoa ja tunnarit ovat tylsiä. Lisäksi on huvittavaa, että varhaisteineille suunnatulla kanavalla esitetään lauluja, joissa ihannoidaan ryyppäämistä, joka minun näkemyksen (ja Suomen lain) mukaan on varhaisteineiltä ja nuorilta kielletty. Nettiradion kuuntelijaluvutkin ovat sen verran pieniä, että laajennus ei mielestäni ole millään tavoin perusteltu.
+6 #5 Pasi Komsi 23.09.2014 23:58
Olen kuullut Play radiossa laulettavan jotenkin siihen tapaan, että "Jos et oo käyny jotain ammattikoulun linjaa oot homoseksuaali" + muuta samantasoista joka soveltuu myös kaikkein pienimpien kuuntelijoiden korville kuten yhtiö sisällöstä ilmoittaa. Mitään puhesisältöä, edes mainoksia ei ole. Sitäpaitsi soittamalla viikon samaa biisiä putkeen ei ole mitään radiohistoriaa. Operaatio Säkkijärven polkka soi taajuudella 715 KhZ taukoamatta elokuusta 1941 kevättalveen 1942. Ennätyksen omistaa edelleen YLE eikä SBS ole tehnyt mitään historiallista.
0 #6 play on turha 24.09.2014 10:29
Playlla SBS hamuaa vain Loopin kuulijoita. Se ei tuo radiokenttään mitään uutta.

Pooki on tosiaan suosittu eläkeläisten keskuudessa ja heitä on hyvä rahastaa erilaisilla toive- ja kauppaohjelmilla.
-1 #7 Harri 22.01.2016 18:28
Ei hyvänen aika, ei Ei Pookia Turkuun, eikä mihinkään muuallekkaan.

Järviradio on jo pilattu, kun musiikki on sota-ajan lauluja ja virsiä pitkin päivää.
Jos ja kun eläkeläiset löytää Pookin, niin tästäkin tulee "Radio Kääkkä", kuten Järviradiosta. Sehän on pakko soittaa Säkkijärven polkka kahdesti päivässä, jos maksava toivoja niin haluaa..

Tämä nyt vaan haisee siltä, että suomen paras radio halutaan pilata, ja sitä en todellakaan toivo.
-1 #8 Tero Toivonen 22.01.2016 18:48
Uutinen on julkaistu syyskuussa 2014. Radio Pooki ei ole ainakaan lähiaikoina tulossa Turkuun.

Lainaus Harri:
Ei hyvänen aika, ei Ei Pookia Turkuun, eikä mihinkään muuallekkaan.

Järviradio on jo pilattu, kun musiikki on sota-ajan lauluja ja virsiä pitkin päivää.

Aiheen kommentointi on lukittu. Uusia kommentteja ei oteta vastaan.