Ylen artikkelit nyt myös kuunneltavissa

kirjoittanut

kategoriassa

Yleisradio on lisännyt kuunteluominaisuuden uutisartikkeleiden yhteyteen sekä Yle.fi-sivustolle että yhtiön mobiilisovellukseen. Ominaisuus parantaa median erilaisten käyttötilanteiden ja tarpeiden yhdenvertaisuutta.

Ylen uutisartikkeleista suuri osa on nyt kuunneltavissa. Kuuntelupainike löytyy artikkelin yhteydestä. Uutistekstn lukee koneääni. Palvelu on toteutettu yhteistyössä puheteknologiaan erikoistuneen yrityksen kanssa. Tekoälyä on hyödynnetty keväästä 2023 lähtien myös paikallisuutisten säätiedotusten lukijaäänenä.

Kuunteluominaisuus parantaa digitaalisten palveluiden saavutettavuutta sekä laajentaa sisällön käyttötapoja.

– Ylelle on julkisen palvelun yhtiönä tärkeää, että sisällöt ovat kaikkien käytettävissä ja saavutettavuus on huomioitu. Uutisartikkeleiden kuunteluominaisuus mahdollistaa sisältöjen tarjoamisen ihmisille, joilla on hankaluuksia lukemisen kanssa. Ominaisuus mahdollistaa uutisten käytön myös esimerkiksi lenkin aikana, kertoo Ylen saavutettavuusvastaava Minna Pöntys.

Tulevaisuudessa uutisartikkeleiden kielivalikoimaa on tarkoitus laajentaa. Palvelua on tarkoitus kehittää niin, että ruotsinkieliset artikkelit ovat kuunneltavissa ruotsiksi.

– Koneääni mahdollistaa entistä paremman uutispalvelun. Tulevan kehitystyön ansiosta tavoitamme vielä paremmin eri kuluttajat kielestä riippumatta, kertoo Yle.fi:n sekä Yle-soveelluksen päällikkö Elina Paasonen.

Mediamonitori – Yle


Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *