Tekoälyn lukemat liikennetiedotteet Iskelmän taajuuksille

kirjoittanut

kategoriassa

Bauer Media ja liikenteenohjausyhtiö Finntraffic aloittavat yhteistyön, jossa Bauer Median radiokanavat tarjoavat tekoälyllä rikastettuja, paikkakuntakohtaisia liikennetiedotteita reaaliajassa. Yhteiskunnallisesti merkittävää projektia ei ole aiemmin toteutettu Suomessa. Tavoitteena on parantaa liikenneturvallisuutta ja ennaltaehkäisyä luomalla entistä parempia liikennetiedotteita. Palvelu otetaan ensimmäisenä käyttöön Iskelmän taajuuksilla.

Uusi palvelu vahvistaa Bauer Median roolia audiobisneksen suunnannäyttäjänä, joka luo yhteistyökumppaneidensa kanssa innovaatioita, joista hyötyvät koko toimiala sekä kokeilee innovaatioita myös käytännössä.

–Tekoälyn hyödyntäminen radioliiketoiminnassa on pysyvää. Mediamurros sekä velvoittaa että antaa luvan tehdä mullistavia, valtakunnallisesti palvelevia uudistuksia, kertoo Bauer Median projektista vastaava innovaatiojohtaja Sini Kervinen. Hän paljastaa, että yhtiö tutkii koko ajan uusia mahdollisuuksia tekoälyn hyödyntämiseen radiotoiminnassa.

Finntraffic ja Bauer Media ovat tehneet yhteistyötä jo pitkään muun muassa Radio Novan liikennetiedotteiden jakelussa. Nyt käyttöön otettava teknologia mahdollistaa liikennetiedotteet myös paikallisesti.

–Tehtävämme on tuottaa ajantasaista tietoa liikenteestä vuorokauden ympäri, jotta liikenteessä liikkujalla olisi saatavilla mahdollisimman ajantasainen ja kattava tilannekuva. Kun ihmiset tietävät, mitä tapahtuu, ennakointi helpottuu ja sen myötä turvallisuus paranee. Etsimme kumppaneidemme kanssa uusia tapoja hyödyntää liikennetietoa, jotta tieto tavoittaa loppukäyttäjät oikeassa paikassa oikeaan aikaan, samalla autamme tiedon avulla kumppaneitamme kehittämään omaa liiketoimintaansa, kommentoi Finntrafficin ekosysteemi- ja teknologiajohtaja Janne Lautanala.

Perusliikennetiedotteet lukee maskuliininen koneääni A.I. mo, huonosta kelistä tiedottaa feminiinnen koneääni A.I. no.

Mediamonitori – Bauer Media


Kommentit

2 vastausta artikkeliin “Tekoälyn lukemat liikennetiedotteet Iskelmän taajuuksille”

  1. Koska muutkin radioasemat ottavat käyttöön tämän tekoälyn liikennetiedotteet.

  2. Tervemenoa avatar
    Tervemenoa

    [quote name=”Mikko”]Koska muutkin radioasemat ottavat käyttöön tämän tekoälyn liikennetiedotteet.[/quote]
    Toivottavasti eivät ota.