Jääkiekkoliigaa radiossa kaudella 2023-2024

kirjoittanut

kategoriassa

Otteluselostuksia jääkiekkoliigasta kuullaan kaudella 2023-2024 useilla paikallisilla radiotaajuuksilla tai liigaseurojen omilla nettisivuilla. Viime kauteen verrattuna muutoksia tulee Turun Palloseuran ja Ilveksen selostuksiin. TPS:n pelit kuuluvat Classic Hits -radion Turun taajuudelta ja Ilveksen selotukset seuran omilla nettisivuilla ja Radioplayer-palvelussa. HIFK-selostukset palaavat parin kauden tauon jälkeen, kun Classic Hits alkaa selostaa joukkueen otteluja Helsingin taajuudella. Kaikkien radioiden kiekkolähetykset kuuluvat myös netissä.

Oheiseen taulukkoon on merkitty liigajoukkueen pelejä selostavan radion tai nettipalvelun nimi ja radion kuunteluosoite sekä radion taajuus joukkueen paikkakunnalla ja selostajien nimet.

Jääkiekkoa kaudella 2023-24 selostavat radiokanavat:

JoukkueRadio / nettipalveluNettiradioMHzSelostaja
HIFKClassic Hits (Helsinki)osoite88,6Ilmari Pitkänen
HPKRadio City Hämeenlinnaosoite88,9Pauli Salokangas
IlvesIlves+osoiteMikko Aaltonen
JYPRadio Keskisuomalainenosoite95,9Tuomas Heikkilä
KalPaSavon Aallotosoite102,0Joonas Puomio
KärpätRadio Kalevaosoite95,0Juhopekka Pietilä (kotipelit)
Miska Peltoniemi (vieraspelit)
LukkoRadio Ramonaosoite93,3Risto Leino
PelicansRadio Voimaosoite98,6Arttu Hämäläinen (kotipelit)
Ili Varmavuo (vieraspelit)
TapparaTampereen Kiakkoradioosoite89,0Juha Lindgren
TPSClassic Hits (Turku)osoite88,3Markku Silvennoinen
ÄssätRadio Poriosoite89,4Jussi Aho

Osa radiokanavista välittää ottelun ennakkotunnelmia puolta tuntia tai tuntia ennen ottelun alkamista. Esimerkiksi TPS:n kotipeleissä selostaja Markku Silvennoisen parina on studioisäntänä Jarkko Laitinen. TPS:n ja HIFK:n ottelupäivän ennakkoraportit kuullaan paikallisella Classic Hits -taajuudella arkisin kello 10, 14 ja 17 ja viikonloppuisin kello 11 ja 14.

Otteluselostuksissa on useimmilla radioilla mukana myös kommenttaattoreita, esimerkiksi Radio Keskisuomalaisen JYP-kotipelien kommentaattorikaartiin lukeutuvat Ari-Pekka Siekkinen, Ossi Louhivaara ja Mikko Kalteva. HPK:n ottelulähetyksiin Radio City Hämeenlinnassa tulee uutena elementtinä pelaaja- ja valmentajahaastattelut erien tai ottelujen jälkeen. Oulussa selostusvastuun kotipeleistä ottaa Juhopekka Pietilä ja vierasotteluista Miska Peltoniemi.

CHL-liigan selostuksia kuullaan ILves+ -palvelussa ja Tampereen Kiakkoradiossa sekä Lukon kotipeleistä myös Radio Ramonassa.

Yle Radio Suomi seuraa jääkiekkoliigaa Jääkiekkokierroksella keskiviikkoisin. Muina pelipäivinä Jääkiekkokierros kuuluu Yle Areenassa.

Mediamonitori

Muualla Mediamonitorissa: nettiradiot

Juttua päivitetty 8.1.2024: vaihdettu Yle Radio Suomi Yle Puheen tilalle ja lisätty Yle Radio Suomen ja Yle Areenan kuuntelulinkit.