Karjalainen irtisanoo radion juontajat – juontotyöt talon ulkopuolelta

kirjoittanut

kategoriassa

Joensuussa ilmestyvä sanomalehti Karjalainen vähentää muutosneuvotteluiden päätteeksi kaksi työntekijää, jotka työskentelevät Karjalainen Syke -radiokanavalla. Koko toimituksen henkilökunta lomautetaan enintään 15 päiväksi elo-joulukuussa. Yhtiössä työskentelee 40 henkilöä.

Karjalainen suunnittelee myös Karjalainen Syke -radion juontotöiden ulkoistamista ulkopuoliselle palveluntarjoajalle. Yhtiö kertoo, että tämän vuoden aikana toimenpiteet tuovat 120 000 euron säästöt ja ensi vuoden aikana 180 000 euron pysyvät säästöt.

Toukokuussa Karjalainen kertoi, että liikevaihto on laskenut ja etenkin mainosmarkkinat ovat hiipuneet. Lehden paperisen sunnuntainumeron julkaisu päättyi huhtikuussa.

Pohjois-Karjalan journalistiyhdistys toteaa kannanotossaan, että säästötoimet ovat lyhytnäköisiä ja kuormittavat henkilöstöä kohtuuttomasti. Yhdistyksen mukaan lehden digitilausten määrä on kasvanut nimenomaan toimituksen panoksen ansiosta. Kehityksen turvaaminen vaatii runsasta ja ennen kaikkea paikallista sisältöä, jonka tekemisen edellytykset ovat vaakalaudalla, mikäli työnantaja ei ymmärrä panostaa osaaviin työntekijöihin.

Mediamonitori – Yle, HS