Olli Seuri Ylen uuden audion vastaavaksi tuottajaksi

kirjoittanut

kategoriassa

Yleisradion uutis- ja ajankohtaistoiminnan uuden audion vastaavana tuottajana aloittaa Olli Seuri, joka on aiemmin juontanut muun muassa suosittua Jaa, ei tyhjä, poissa -podcastia. Seuri on ollut aiemmin myös Tampereen yliopiston journalistiikan työelämäprofessori. Seuri ryhtyy kehittämään Ylen uutis- ja ajankohtaistoiminnan audiokokonaisuutta.

Eri podcastit ovat syntyneet aikanaan erilaiseen maailmaan. Nyt Yle terävöittää podcastien sisältöesittelyjä ja julkaisuaikatauluja.

Uutis- ja ajankohtaistoimituksen päätoimittaja Riikka Räisänen kertoo, että podcastien kulutus on kasvanut voimakkaasti jo useita vuosia. Uusi tehtävä pyrkii parantamaan ja selkeyttämään toimituksen audiosisältöjä.

Alalla on pelätty, että digitalisaatio ja mediamurros lopettavat sisältöjen rutiinikäytön, kun ihmisille on tarjolla rajattomasti sisältöä. Näin ei ole käynyt, vaan Seurin mukaan uutisaudiosisällöissä ihmiset arvostavat säännöllisyyttä ja ennustetavuutta.

– Meidän on mietittävä sisältöjen käyttöä nykypäivänä. Suhde yleisöön on muuttunut 10-20 vuoden aikana. Meidän tehtävänämme on tarjota sisältöjä nykyaikaiseen rutiinikäyttöön, Seuri sanoo.

Räisänen toivoo, että sisällöt olisivat tulevaisuudessa helposti yleisön löydettävissä ja käytettävissä, ne ovat selkeästi eroteltuja ja lunastavat lupauksensa.

– Tahdomme yleisön löytävän audiotarjontamme heille parhaiten sopivalla tavalla, olipa kyseessä sitten päivittäinen uutispodcast, politiikkaan tai ulkomaan tapahtumiin syventyvä audiotuote, Räisänen toteaa.

Mediamonitori – Yle

{jcomments off}