Radio Helsingille viisi uutta taajuutta huhtikuun alussa

kirjoittanut

kategoriassa

Radio Helsinki ottaa käyttöön viime vuonna saamansa uudet taajuudet ja aloittaa lähetykset viidellä uudella paikkakunnalla huhtikuun alussa. Radio Helsingin lähetykset alkavat Joensuussa, Jyväskylässä, Kuopiossa, Lahdessa ja Porissa. Kanavan laajenevalla kuuluvuusalueella asuu 3,2 miljoonaa kuuntelijaa. Tähän asti Radio Helsinki on kuulunut FM-taajuuksilla Helsingissä, Oulussa, Tampereella ja Turussa.

Monipuolista musiikkia soittava kaupunkikulttuurikanava Radio Helsinki aikoo tuoda uusien kuuluvuusalueiden tapahtumat ja kulttuurin esille.

– Uudet kuuluvuuskaupungit ovat luonnollinen ja mahtava lisä Radio Helsingille. Haluamme herättää suomalaisten kiinnostuksen kaupunkien inspiroiviin tarinoihin ja tapahtumiin. Tästä hyötyy koko radiota kuunteleva Suomi, Radio Helsingin toimitusjohtaja Tanja Douglass sanoo tiedotteessa.

Radio Helsinki poikkeaa useista muista kaupallisista radioista soittamiensa eri musiikkikappaleiden määrässä. Vuonna 2022 asema soitti yli 30 000 eri kappaletta.

– Suuri osa Suomea on jo nyt edustettuna Radio Helsingissä mielenkiintoisen ja laadukkaan musiikin muodossa. Olemme ylpeitä, että pääsemme osoittamaan sen ja kertomaan itsestämme uusille yleisöille. Tiedämme, että Suomi on täynnä mahtavaa kulttuuria ja kiehtovia paikallisskenejä, ja tämä on upea mahdollisuus päästä syventämään yhteyttä niihin, kanavan musiikkipäällikkö Henri Pulkkinen kommentoi.

Radio Helsinki on perustettu vuonna 2000. Asema on vaihtanut omistajaa useita kertoja, mutta nykyisin sen omistaa Suomen Muusikkojen Liiton Livelaboratorio Oy. Liikenne- ja viestintävirasto Traficom ja valtioneuvosto myönsivät yhtiölle taajuudet uusille paikkakunnille viime vuoden lopulla.

Mediamonitori

Muualla Mediamonitorissa: Taajuuslista

 


Kommentit

Yksi vastaus artikkeliin “Radio Helsingille viisi uutta taajuutta huhtikuun alussa”

  1. Harmi, ettei Radio Helsinki saanut taajuutta Vaasaankin. Kyllä sitä olisin mieluummin kuunnellut kuin pian aloittavaa classic hitsiä, josta en oikein jaksa uskoa että on kovinkaan laaja soittolista. Monethan biisit, joita vaikka sanoma median kanavillakin soitetaan olisi kyllä ihan hyviä muuten, mutta ei niitä jaksa kuunnella joka päivä ja usein vielä useamman kerran päivässä. Onneksi sentään on Radio Vaasa, joka soittaa paljon semmoisiakin biisejä joita muuten ei radiosta juurikaan kuule. Toivottavasti groove fm säilyy kuuluuusalueen laajenemisen jälkeenkin samanlaisena kuin nyt. Ainakin se soittaa ihan erilaista musiikkia kuin muut kanavat Suomessa.