Ylelle laajemmat olympialähetysoikeudet

kirjoittanut

kategoriassa

Kesä- ja talviolympialaiset nähdään Ylen kanavilla entistä laajemmin. Yle on hankkinut olympialaisten oikeudet vuosille 2026–2032. Kansainvälisen olympiakomitean kanssa solmittu sopimus kattaa kaikki kesä- ja talviolympialaisten mediaoikeudet. Yle oli mukana Euroopan yleisradiounionin eli EBU:n jäsenmaiden jättämässä yhteistarjouksessa. Oikeudet Euroopassa saivat EBU ja Warner Bros Discovery.

Tuore sopimus palauttaa Ylen kanaville olympialaisten jääkiekon, vesiurheilun sekä koripallon vuodesta 2026 alkaen. Olympialaisten välittäminen on yksi Ylen ydintehtävä ja kilpailut ovat valtioneuvoston listalla yhteiskunnallisesti merkittävistä tapahtumista, jotka tulee televisioida vapaasti katseltavina.

– Haluamme tarjota kansalaisia yhsitäviä elämyksiä ja kansakunnan muistijälkiä. Uusi sopimus mahdollistaa tämän laajemmin nykyiseen verrattuna ja on olennainen osa Ylen julkisen palvelun tehtävää. Jatkossa olympialaiset näkyvät vapaasti yli tämän vuosikymmenen, kertoo Ylen toimitusjohtaja Merja Ylä-Anttila.

Ylellä on jo oikeudet ensi vuonna järjestettäviin Pariisin olympialaisiin yhdessä Discoveryn kanssa. Samana vuonna Pariisissa järjestettäviin paraolympialaisiin Yleisradiolla on yksinoikeus.

Maanantaina julkistettu sopimus lisää Ylen olympiakattaukseen Milano-Cortinan vuoden 2026 talviolympialaiset, Los Angelesin vuoden 2028 kesäolympialaiset, Brisbanen 2032 kesäolympialaiset sekä vuoden 2030 talviolympialaiset, joiden järjestäjä ei ole vielä selvillä.

Ylen lisäksi olympialaisia näyttää Suomessa omilla kanavillaan ja suoratoistopalvelussa Warner Bros Discovery, jonka kanavia ovat muun muassa TV5, Kutonen ja Eurosport.

Mediamonitori – Yle


Kommentit

Yksi vastaus artikkeliin “Ylelle laajemmat olympialähetysoikeudet”

  1. Kustannukset avatar
    Kustannukset

    Mitä tämä ja kaikki muu lisänä päälle tullee kustantamaan veronmaksajille ja kuinka paljoan YLE:n budejetti kasvaa tulevina vuosina? Oisko tähän mitään tietoa?