Radio Suomen musiikkiohjelmistoon muutoksia vuoden alussa

kirjoittanut

kategoriassa

Yle Radio Suomi uudistaa musiikkiohjelmistoaan ensi vuoden alussa, kun kanavalla aloittaa kolmen tunnin mittainen musiikkipitoinen tiistai-illan ohjelma. Kuulijat kutsutaan jakamaan havaintoja uutuuskappaleista, eikä nostalgiaakaan unohdeta. Iltaa juontavat vuorotellen Jyrki Hakanen, Paula Jokimies ja Hanna Kataja-Rahko. Kerran kuukaudessa tiistain iltaohjelmisto tekee aikamatkan menneisin, kun vuorossa on sunnuntain alkuillasta siirtyvä Kadonneen levyn metsästäjät.

Sunnuntai-iltapäivässä aloittaa viihdettä liikkeellä oleville ja rentoa seuraa sunnuntaihin tarjoava Sunnuntailöylyt. Kuuntelijoita osallistavan kolmetuntisen ohjelman juontaa Olli Haapakangas.

Tiskijorma – Jorma Hietamäki saa sunnuntaille uuden ohjelmapaikan. Bluesministeri Esa Kuloniemen ja Kantritohtori Teppo Nättilän viikottaiset ohjelmat päättyvät ja ne siirtyvät kesällä lähetettäviksi sarjoiksi. Jokaniemen sävelradio- ja Pollari – rock-etsivä -ohjelmat päättyvät vuodenvaihteessa, ja saman kohtalon kokee myös Veli Kauppinen uuden äärellä, joka jatkuu podcastina Yle Areenassa.

Paikka auringossa -ohjelmassa kuullaan jatkossa Kai Antero, joka tulee kaupalliselle kanavalle siirtyvän Marko Maunukselan tilalle.
Tammikuusta alkaen Yöradio aloittaa kello 22 ja soitossa on aiempaa enemmän kuulijoiden toivemusiikkia.

Radio Suomen muutokset astuvat pääosin voimaan loppiaisen jälkeen.

Mediamonitori – Yle

Uutista muokattu 14.12.2022 klo 18.30: tarkennettu Bluesministerin ka Kantritohtorin ohjelmien jatkumista kesäsarjoina.


Kommentit

31 vastausta artikkeliin “Radio Suomen musiikkiohjelmistoon muutoksia vuoden alussa”

 1. pekka Lahtinen avatar
  pekka Lahtinen

  jatkuuko sekahaku ja yle vega kaffekvatnen?

 2. Eli lopetetaan joukko ohjelmia ja yöradio(?) alkaa klo 22. Yöradio on ohjelma jossa on juonnettua sisältöä yöllä!

 3. Taas lähti aimo annos nostalgia – ja juurimusaohjelmia… Taitaa mennä vakikanava vaihtoon…

 4. ArtturiL avatar
  ArtturiL

  YLE tekee jälleen todella surkean päätöksen lopettaessaan Kadiksen sunnuntain lähetykset! Mitä näillä päätöksillä haette tai luulette saavuttavansa? Ainakin sen, että todella moni musan ystävä lopettaa koko kanavainen kuuntelemisen. Itse en ole sitä kanavaa kuunnellut kuin juuri tämän ohjelman verran. Yleläiset, hävetkää – jos edes osaatte!

 5. Heli T. avatar

  Kyllä oli surkea kuulla, että ”Kadikset” meinataan miltei kokonaan kadottaa! Ainoa ohjelma, jossa saa kuulla muutakin musiikkia kuin samaisen kanavan päiväohjelmissa kuuluvaa ”naukumista”.Itse asia ohjelmassa kiinnostaisi, mutta ne musiikit! Kuka niitä oikein valitsee? Kadonneen levyn metsästys on ollut sunnuntain odotettu helmi!Kerrankin on saanut kuulla mielenkiintoisia kappaleita,joita näyttäisi olevan vaikka millä mitalla ja asiantuntevat toimittajat niistä kertovat. Olisitte laittaneet sen yhden toimittajaässän sille tiistaille.Please, pitäkää Kadikset paikallaan!Se on odotettu ja kaivattu, sunnuntain kruunu! Siksi olen minäkin kanavaanne silloin kuunnellut, jatkossa en, jos tämäkin viedään.

 6. Välinen Arvo avatar
  Välinen Arvo

  Kadonneet levyt – ohjelma takasi paikalleen ja heti!Sitä viikko ootellaan malttamattomasti

 7. EI …kele! Mitä oikein aiotta tehä?! Kadikset heti takasi, omalle paikalle ja ajallee tai katuaa kuulijoita meleko liuta!Täältäki tiijän jo monta ja ite oon yks niistä. Haapakangasta saa kuulla ihan tarpeeksi (joka kestää kuulla), mutta nämä Kadiksen tapaset laatuohojelmat on harvasa!Toimittajat siinä tekkee siitä osaltaltaan niin hirviän hyvän ja ihimiset, jotka ossaavat kysyä mitä kiinnostavampia levyjä.Elekää nyt hyvät ihimiset vaihtako hyvvää mihinkää keskinkertaseen!

 8. Kuloniemi, Nättilä, Pollari – oi kuinka me teitä kaivataan… Ihan surkeata tämmöinen, eikö Ylen tarkoitus olekaan sivistää ihmisiä?

 9. Kyllä te nyt oikeasti mokasitte tämän jutun. Siis oletteko ajatelleet ihan loppuun asti nämä musiikkiohjelmat?! Sitä samaa huttua saa kuunnella aamusta yöhön, muutaman kerran viikossa tuli jotain muuta näissä erikoisohjelmissa. Itse en ole mikään suuri kantrimusan fani, mutta olipa kiinnostava ohjelma joka viikko. Kuten myös blues-ohjelma, Kadonneet levyt jne. Olette kyllä IHAN tyhmiä, kun näin menitte siirtämään ”kesäohjelmistoon” nuo. TOLLOT! En ikinä anna anteeksi.

 10. Pekka Kuisma avatar
  Pekka Kuisma

  Ei saa lopettaa Kadonneen lwvyjen metsästäjät-ohjelmaa. Siellä sai kuulla musiikkia laidasta laitaan. Siinä oli myös hyvät toimittajat. Juurimusiikille on varmasti myös kuulijoita (Bluesministeri ja Kantritohtori).

 11. SSaiss tuo Haapakangass etssiä muita hommia! Kantri-Nättilä ja Kadiksen kaverit heti takas omalle paikalleen! Ei pilata sunnuntaita joutavilla ohjelmilla, niitä on jo viikolla ihan tarpeeksi. Sääli jättää tämä kanava jatkossa, kun hävititte Kadikset ym. OIKEASTI viihdyttävät ja mielenkiintoiset ohjelmat, hyvine tekijöineen. Tätä nykyisstä ei vaan jaksssa!Radio pysssyy nyt kiinni!

 12. Sunnuntai iltaan takaisin Kadikset ammattitaitoisillla toimittajilla. Se on ollut rentouttava ohjelma viikonlopun päätteeksi . Samoin Poppikoulu lauantai iltapäivään . Ei tuollaista hömppää sunnuntaihin, ei pysty kuuntelemaan… sorry. Arkisin iltojen ohjelmat ovat jo tarpeeksi raskaat paitsi Luontoilta.

 13. Kiitos Nättilä, Ulmanen, Liete, Nyman, Pollari, Laine, Kauppinen, Kuloniemi ym. selvästi artikuloivat, rennot ja asiansa taitavat toimittajat, jotka olette tehneet valtavan hyvää työtä meidän viikonlopun viihdyttäjinä!Kiitos myös kaikki ihanat ihmiset, jotka olette toivoneet niin mielenkiintoisia kappaleita tuossa Kadiksessa. Sen ohjelman olisi suonut saavan lisäpäivän viikossa! Kuka tietämätön tekee tämmöisiä keikauksia?! Ei tätä nykyistä jaksa kertakaikkiaan kuunnella! Minulla on vanha radio, johon varta vasten tein maalilla merkinnän oikean aseman kohdalle, että en missaa näitten hyvien toimittajien hienoja ohjelmia. Nyt poistin merkin kynsilakanpoistoaineella – mitäpä sitä enää säätöjä ”tähtäämään” tuolle kanavalle. Edes sata Haapakangasta ei vedä vertoja näille aiemmin mainitsemilleni ihanille, selväsanaisille toimittajille.Voi P, minkä teitte!!!

 14. No, jo on outoa, kun etsin Kadonneen levyn metsästäjät- ohjelmaa ja sillä paikalla kuului jotain sunnuntaisaunan ja toimittajan sihinää! Joku mua valisti,ettei suosikkiohjelmaa enää ole, vaan on vaihdettu tuohon. Ei kiitos! Ei tarvii näsäviisastelevia ohjelmia! Tarvii Kadonneen levyn metsästäjät ym. sunnuntaipäivien hyvät juontajat!

 15. Sunnuntai ei ole enää sunnuntai ilman sitä.En kuuntele korvikkeita!

 16. Veikko Vänttinen avatar
  Veikko Vänttinen

  Kadoneitten levyjen metsästäjät takaisin! Ehdottomasti radion mielenkiintoisin musiikkiohjelma ja aivan upeat toimittajat.

 17. APUA! Mitä teen? Kadikset on TOSIAAN VAIHDETTU tuohon ohjelmaan KESKINKERTAISEEN!Kyllä meni teillä Yle nyt vaihdot perseelleen!

 18. Peppiina Heilä avatar
  Peppiina Heilä

  Sunnuntain odotetuin ohjelma Kadikset, mikä aivopieru teille on tullut siirtää se kerran viikossa tulevaksi ja tietenkin olette lyhentäneet lähetysaikaa. Noilla ’uudistuksilla’ ette kyllä saa sitä nuorisoa mukaan kanavalle. Kadiksen kaikille upeille toimittajille lämpimät terveiset ja surun valittelut.

 19. Kiitos vaan kun kadikset siirrettiin juuri siihen ainoaan ajankohtaan, joka ei sovi minulle. Hyvästi sunnuntaikävely erinomaista ohjelmaa kuunnellen.
  Muutenkin tämä musiikkiohjelmien rukkaus ei miellytä, onneksi sentään Ihmemaa ja Laiskanlinna jäivät paikoilleen.

 20. Lopettakaa vielä poppikoulukin, niin ei tarvitse enää kuunnella koko kanavaa.

 21. M.Holmi avatar

  Tekikö joku nyt ”säästöjä”, kun hävititte huippuohjelmat ja -juontajat sunnuntailta pois ja vaihdoitte tuollaiseen lässytykseen, josta tosiaankin on jo viikolla saanut tarpeekseen!?

 22. Ent. Kuuntelija? avatar
  Ent. Kuuntelija?

  Parhaat radio-ohjelmat nyt looetettu. Minkä ihmeen takia! Eikö ylellä tehdä asiakas/ohjelmatyytyväisyys tutkimusta. OHJELMAT TAKAISIN!

 23. Kadikset ei tosiaankaan tule enää edes kerran viikossa,vaan KERRAN KUUKAUDESSA!APUA!Sunnuntai on nyt pilalla.Itsekin roikun enää kanavallanne vain Poppikoulun varassa.

 24. Hävetkää!

 25. Timo P. avatar

  Tosiaan! Mihin voi valittaa? Pitääkö alkaa nälkälakkoon ja kahlita itsensä Ylen radiotalon seinään, että saadaan takaisin nämä aiemmat ,hienot ohjelmat? Laittakaa se Kadikset edes joka viikolle – ei tuommosta kuukausittaista lähetystä enää monikaan muista! Vai sekö lienee teidän tarkoituskin Ylellä, että ikäänkuin ”vaivutetaan ensin unholaan” ja sitten kokonaan pois? Miksi hyvät ohjelmat hävitettiin sunnuntailta, miksi?

 26. Miksei Jorma Hietamäen kahta ohjelmaa siirretty kesäsarjaksi tai mieluummin lakkautettu kokonaan. Huumoriksi kaiketi tarkoitetut jutut taitavat naurattaa vain toimittajaa itseään, eikä ohjelmien musiikkikaan hääppöistä ole. Ei vaan pysty näitä kuuntelemaan, suljen radion.

 27. En ymmärrä Ylen musiikkiohjelmapolitiikkaa.
  Hienot, ammattitaidolla, innolla ja suositut musiikkiohjelmat häivytetään/ lopetetaan ja tilalle on tullut lässytysohjemia. Sunnuntainakin kolme tuntia putkeen! Kansanradiota ” rennosti”.
  Ärsyttää!

 28. Voi kuinka teitä kaipaan, aiempien hyvien sunnuntaiohjelmien hyvät toimittajat! Miten teidät saisi takaisin???Miksi Yle teet tämmöisiä muutoksia, että päästät hyvän menemään!?

 29. Nättilä,Kuloniemi,Pollari, Nyman, Laine, Ulmanen ja mitä näitä onkaan…näitä hyviä.Tulkaa takaisin!Tehkää taas sunnuntaista odotettu sunnuntai! Jäi ehkä joku hyvä nimi pois,mutta suonette anteeksi, HYVÄT toimittajat.Olen niin järkyttynyt – nykysunnuntait on pilattu ohjelmamuutoksilla. Hyi Yle!

 30. Vaihdoin Haapakankaan sunnuntaisihinät hiljaisuuteen.Kuuntelen entisiä sunnuntain ohjelmia mielummin Areenasta.

 31. Mikkola Ansa avatar
  Mikkola Ansa

  Kai Antero loistava!