Kolmelle televisiokanavalle toimilupa

kirjoittanut

kategoriassa

Liikenne- ja viestintävirasto Traficom on myöntänyt television ohjelmistotoimiluvat Kuntopaikka HH Oy:lle, MTV Oy:lle ja Brilliance Communications Oy:lle. Myönnetyt luvat ovat voimassa nykyisen toimilupakauden loppuun eli tammikuuhun 2027. Uudet luvat koskevat antenniverkossa toimivia KotiTV:tä, maksullista Liiga 1 -kanavaa ja Alfa TV:tä.

Kuntopaikka HH Oy on lähettänyt tähän asti toimiluvalla, joka on rajoittanut yhtiön pyörittämän KotiTV:n ohjelma-ajan enintään 12 tuntiin viikossa. Kanava toimii Digitan verkossa kanavapaikalla 33.

MTV Oy:n jääkiekkoliigaa välittävä Liiga 1 -kanava on toiminut tähän asti lyhytaikaisilla lähetysluvilla. Kanava näkyy kanavanipussa D kanavapaikalla 59.

Brilliance Communications Oy:n uusi toimilupa antaa yhtiölle mahdollisuuden lähettää Alfa TV:n HD-versiota nykyisen SD-laatuisen Alfa TV:n rinnalla.

Traficom myöntää ohjelmistotoimiluvan, jos verkossa on riittävästi vapaata kapasiteettia kaikille hakijoille. Jos kaikille hakijoille ei ole osoitettavissa riittävästi lähetyskapasiteettia, tai jos luvan myöntämisellä arvioidaan olevan huomattavia vaikutuksia viestintämarkkinoiden yleiseen kehitykseen, siirtyy ohjelmistotoimiluvan ratkaiseminen valtioneuvostolle.

Mediamonitori – Traficom

Aiheesta muualla Traficomin sivuilla: Myönnetyt television ohjelmistoluvat ja lyhytaikaiset television ohjelmistoluvat