Etelä-Pohjanmaalle ja Pohjanmaalle omat alueuutiset Yleltä

kirjoittanut

kategoriassa

Yle aloittaa omat radion alueuutislähetykset Etelä-Pohjanmaan ja Pohjanmaan maakunnissa kesäkuun alussa. Yle Radio Suomen kautta kuullaan arkisin yhdeksän alueellista uutislähetystä, jotka tuottavat Yle Seinäjoki ja Yle Vaasa. Etelä-Pohjanmaan ja Pohjanmaan maakunnat ovat olleet ainoita maakuntia, joihin Yle ei ole tuottanut omia uutislähetyksiä, vaan maakuntien lähettimien kautta on kuultu kahden maakunnan yhteisiä Yle Pohjanmaan tekemiä uutisia.

Etelä-Pohjanmaan ja Pohjanmaan uutisten alkaminen ei vaikuta Yle Keski-Pohjanmaan uutisiin, joita Yle on lähettänyt Kokkolasta. Ylen kahdesti päivässä tuottamat Pohjanmaan tv-uutiset näkyvät jatkossakin Etelä-Pohjanmaalla, Pohjanmaalla ja Keski-Pohjanmaalla.

– Sekä Etelä-Pohjanmaa että Pohjanmaa ovat merkittäviä maakuntia, joissa on paljon omia uutisia. Yle Pohjanmaalla on tärkeä tehtävä toimittaa alueelta valtakunnallisia uutisia koko Suomen tietoon, mutta tärkeää on myös uutisoida paikallisesti oman alueen asukkaita kiinnostavista aiheista. Uudistus lisää molempien maakuntien uutistarjontaa ja parantaa myös mahdollisuutta reagoida uutistilanteisiin, kertoo Yle Pohjanmaan päällikkö Satu Takala Ylen tiedotteessa.

Yle Radio Suomi saa kevään aikana käyttöönsä kaksi uutta taajuutta, jotka vahvistavat alueellisten lähetysten kuuluvuutta Pohjanmaan maakunnan alueella Uudenkaarlepyyn ja Pietarsaaren ympäristössä. Uudessakaarlepyyssä Radio Suomen taajuus on 106,9 MHz ja Pietarsaaressa 87,9 MHz. Pietarsaaressa jatkuvat Radio Suomen lähetykset myös taajuudella 96,0 MHz. Tällä taajuudella lähetetään Kokkolan studion aluelähetyksiä.

Mediamonitori