RadioMedian ja Gramexin neuvotteluissa ei ratkaisua

kirjoittanut

kategoriassa

Kaupallisia radioita edustava RadioMedia ja äänitemusiikin tekijänoikeusjärjestö Gramex eivät ole päässeet sopimukseen äänitemusiikin käyttämisestä radio-ohjelmien tallenteissa ja podcasteissa. Radioyhtiöt eivät näin ollen voi julkaista jälkikuuntelupalveluissaan äänitemusiikkia sisältäviä radio-ohjelmia tai podcasteja.

RadioMedia ja Gramex tiedottivat huhtikuussa 2017 päässeensä sopimukseen suojattua musiikkia sisältävien radio-ohjelmien julkaisuoikeuksista radioyhtiöiden verkkosivuilla. Suojattua musiikkia sisältävien ohjelmien jälkikuuntelumahdollisuus päättyi parisen vuotta sitten, kun Gramex julkaisi yksipuolisesti lisensiointiehdot ja hinnat. Tämän jälkeen radiojärjestön ja Gramexin neuvottelut eivät ole edenneet.

RadioMedialla ja musiikin tekijöitä edustavalla Teostolla on vuonna 2016 tehty sopimus, joka sallii musiikin käyttämisen radio-ohjelmien tallenteissa. Ohjelmia ei voi kuitenkaan julkaista, koska sopimus Gramexin kanssa puuttuu.

Kaupallisista radiokanavista Radio Helsingillä ja Gramexilla on sopimus, joten Radio Helsingin musiikkiohjelmia voi kuunnella jälkikäteen radiokanavan nettisivuilla.

Mediamonitori – RadioMedia

Artikkelia muokattu 12.1.2021 klo 21.45: Päivitetty Radio Helsingin nykyinen sopimustilanne.

{jcomments off}