Vappuradioita äänessä myös poikkeusoloissa

kirjoittanut

kategoriassa

Pääosa opiskelijoiden pyörittämistä vappuradioista lähettää myös tänä keväänä, vaikka opiskelijoille tärkeä kevään juhla vappu joudutaankin viettämään etänä koronaviruspandemian aiheuttamien rajoitustoimien takia. Vappuradioissa noudatetaan viranomaisten antamia ohjeita hygieniasta huolehtimisesta, ja joitakin lähetyksiä voidaan tehdä etästudioista. Myös ennakkoon nauhoitettuja ohjelmia lähetetään.

Osa vuoden 2020 vappuradioista toimii pelkästään netissä, mutta joillakin on lähetyksiä myös radiotaajuuksilla. Lappeenrannan Norpparadio on aloittanut lähetykset jo huhtikuun alussa. Kanava suuntaa lähetyksensä erityisesti Lappeenrannan Teknillisen Yliopiston ja Saimaan Ammattikorkeakoulun opiskelijoille sekä kaikille muille vappuradiosta kiinnostuneille.

Tamperelainen Rakkauden Wappuradio saa jatkoa jälleen tänä keväänä, kun radiokanava toimii 15.-30.4. netissä ja FM-taajuudella 101,6 MHz. Oululaisen Rattoradion lähetys on alkanut 19. huhtikuuta, ja kanavaa voi kuunnella vappuaattoon asti netissä ja Oulun seudun taajuudella 91,6 MHz. Turun Wappuradio lähetti netissä ensi kerran vuonna 2019, mutta tänä vuonna asemaa voi kuunnella myös FM-taajuudella 93,8 MHz.

Vaasan vappuradiokanava Radio Wapina lähettää 24.4. alkaen vappuaattoon asti netissä päivittäin kello 12.00-22.00. Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan vappuradiota voi kuunnella YouTubessa 22.4.-1.5. kello 14-22.

Espoossa jo yhdeksättä kertaa lähettävä Radiodiodi kuuluu tällä kertaa vain netissä 27.-30.4. Radiokanavalla ehti jo olla lyhytaikainen radiolupa pääkaupunkiseudun FM-taajuudelle, mutta Radiodiodin tekijät peruuttivat luvan. Lapin yliopiston ylioppilaskunta lähettää omaa vappuradioitaan vappuaattona 30.4. netissä.

Jyväskylän vappuradio ei lähetä tänä keväänä koronaviruksen aiheuttamien haasteiden takia. Vappuradio JKL:n suunnittelu keskeytettiin maaliskuussa, kun Jyväskylän yliopiston tarjoamat studiotilat suljettiin koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi.

Kevään 2020 vappuradiot:

ISYY:n Wappuradio YouTube  
LYY:n vappuradio Twitch  
Norpparadio nettiradio (mp3) nettikamera
Radiodiodi nettiradio  
Radio Wapina nettiradio  
Rakkauden Wappuradio nettiradio nettikamera
Rattoradio nettiradio nettikamera
Turun Wappuradio nettiradio nettikamera
     

Mediamonitori

Artikkelia muokattu 30.4.2020 klo 16.10: Lisätty LYY:n vappuradion Twitch-osoite.