Ylen HD-kanavat Digitan antenniverkkoon tiistaina

kirjoittanut

kategoriassa

Digita aloittaa Ylen HD-kanavien lähetykset antenniverkon UHF-taajuusalueella tiistaina 31. maaliskuuta. Lähetykset käynnistyvät aamupäivän aikana kanavapaikoilla 21 (Yle TV1 HD), 22 (Yle TV2 HD) ja 25 (Yle Teema & Fem HD). Samalla päättyvät DNA:n HD-lähetykset VHF-verkossa.

HD-verkko kattaa lähetysten käynnistyessä 90 prosenttia väestöstä. Digita on tiedottanut aiemmin tänä vuonna, että koko maan kattavaksi HD-verkko laajenee kesäkuun alkuun mennessä. Samalla Ylen alueelliset uutislähetykset siirtyvät HD-aikaan. Tällä hetkellä TV1:n HD-verkossa lähetetään Uudenmaan uutisia.

Ylen HD-kanavien katselemiseen tarvitaan Antenna Ready HD -televisio tai -digisovitin. Nykyiset UHF-antennit riittävät kanavien vastaanottamiseen. Suurin osa vastaanottimista löytää uusilla taajuuksilla lähettävät kanavat, mutta joissakin vastaanottimissa pitää tehdä kanavien uudelleenhaku. Ylen HD-lähetyksissä saattaa esiintyä lyhyitä katkoksia muutostyön aikana tiistaina.

Nykyiset Ylen SD-laatuiset lähetykset jatkuvat toistaiseksi antenniverkon kanavapaikoilla 1, 2 ja 5.

Mediamonitori – Digita


Kommentit

2 vastausta artikkeliin “Ylen HD-kanavat Digitan antenniverkkoon tiistaina”

 1. Haukkanen avatar
  Haukkanen

  Tärkeä tieto tässä oli myös, että Nelonen HD -kanavan jakelu Digitan antenni-tv-verkossa päättyi toistaiseksi 31.3.2020.
  [url]https://www.digita.fi/ajankohtaista/nelonen-hd-kanavan-jakelu-digitan-antenniverkossa-paattyy-toistaiseksi/[/url]

 2. Es-kelit kärsii avatar
  Es-kelit kärsii

  Nämäkö vai mitkä aehuttavat Sotkamon seusulla kovaa kohinaa FM-bandille? Kumma vaan, kun en ole missään muualla Suomessa tätä havainnut.