Valtioneuvosto ja Viestintävirasto ratkaisevat radiolupien saajat

kirjoittanut

kategoriassa

Enemmistö Viestintävirastoon saapuneista radiotoimilupahakemuksista päätyy valtioneuvoston ratkaistavaksi. Vuoden 2020 alussa alkavalle kymmenen vuoden pituiselle toimilupakaudelle oli haettavana 95 toimilupaa. Valtioneuvostoon päätyy 78 hakemusta, jotka koskevat 55 taajuuskokonaisuutta. Viestintävirasto myöntää itse ohjelmistoluvat 17 hakijalle samanaikaisesti valtioneuvoston kanssa.

Viestintävirasto myöntää radioluvat sellaisiin taajuuskokonaisuuksiin, joilla on vain yksi hakija. Jos taajuuskokonaisuudella on useita hakijoita, päättää luvansaajista valtioneuvosto. Se ratkaisee myös erikoisradioluvan saajat. Erikoisradiolupahakemuksia on kaikkiaan 10 ja ne vaihtelevat paikallisista asemista valtakunnallisiin.

Radion ohjelmistolupien hakuaika päättyi heinäkuun lopussa, jonka jälkeen Viestintävirasto julkaisi luvanhakijat ja haetut taajuuskokonaisuudet. Hakijoiden julkaisemisen jälkeen kaksi yhtiötä on luopunut kokonaan tai osittain lupahakemuksista. Oy Najaros Ab ei enää hae toimilupaa Joensuun taajuuskokonaisuuteen, sillä yhtiön radioliiketoiminnat on myyty Sanomalehti Karjalaiselle. Raumalainen Marva Media jatkaa nykyisten Radio Ramonan taajuuksien hakijana ja tavoittelee lisäksi Porin taajuuskokonaisuutta 2 (88,2 MHz). Marva Media ei enää havittele lupaa Rauman taajuuskokonaisuuteen 1 eli nykyisille Iskelmä Satakunnan taajuuksille.

Parhaillaan voimassa olevat radioiden ohjelmistoluvat päättyvät vuoden 2019 lopussa. Uusista luvista tehdään päätökset vuoden 2018 aikana.

Mediamonitori – Viestintävirasto

Uutista päivitetty 16.10.2018 klo 22.55: Lisätty tietoja erikoisradioluvan hakijamäärästä sekä lupahakemuksista osittain tai kokonaan luopuneista hakijoista.

Lisätietoa Viestintäviraston sivuilla: Lista Viestintävirastoon määräaikaan mennessä tulleista hakemuksista (XLSX).

{jcomments off}