VHF-lähetysverkon näkyvyysalue laajenee Lounais-Suomessa

kirjoittanut

kategoriassa

Teräväpiirtokanavia lähettävän DNA:n tv-verkon näkyvyysalue laajenee keskiviikkona Lounais-Suomessa mastokorotusten ja antennien uudelleensuuntauksen ansiosta. Masto- ja asennustyöt koskevat DNA:n VHF-alueella toimivia tv-asemia Eurajoella ja Nousiaisissa. Antennikorkeuden lisääminen kasvattaa molempien tv-asemien näkyvyysaluetta. Samalla Nousiaisten aseman lähetysantenneja suunnataan uudelleen.

Mastotyö katkaisee lähetykset molemmilta tv-asemilta 7.2.2018 kello 9 alkaen. Työ valmistuu viimeistään kello 17. Suuremmat antennikorkeudet poistavat katvealueita ja kantavat tv-signaalin nykyistä kauemmas. Eurajoen lähetinasema palvelee tv-katsojia Rauman seudulta Nakkilaan ulottuvalla alueella ja Nousiaisten lähetin Turun talousalueen pohjoisosia.

DNA lähettää VHF-taajuuksilla kolmessa kanavanipussa, joilla vapaasti katsottavia kanavia ovat Yle TV1 HD, Yle TV2 HD ja Yle Teema & Fem HD sekä lyhytaikaisella luvalla lähettävä TV5 HD. DNA:n tv-kortilla näkyvissä on myös MTV3 HD. Muita maksullisia HD-kanavia on tarjolla DNA:n antennitalouksiin kaikkiaan 13.

T2-standardin lähetysten vastaanottamiseen tarvitaan VHF-alueen antenni sekä HD-vastaanottoon soveltuva vastaanotin

Mediamonitori