Kahdeksan television ohjelmistolupaa rauennut

kirjoittanut

kategoriassa

Viestintävirasto on syksyn aikana ilmoittanut, että kolmen tv-yhtiön ohjelmistoluvat ovat rauenneet, koska ohjelmatoimintaa ei ole aloitettu määräaikaan mennessä tai lähetystoiminta on päättynyt. Sanoma Media Finland Oy:n, Nickelodeon International Ltd:n ja Discovery Corporate Services Limitedin ohjelmistolupien raukeaminen koskee kanavia Nelonen Pro 1, Nelonen Pro 2, Nelonen Pro 1 HD, Nelonen Pro 2 HD, Nelonen Maailma, Comedy Central, SBS Extra ja Olympiakanava.

Sanoma Media Finland keskeytti lähetystoiminnan maanpäällisen UHF-antenniverkon maksutelevisiokanavillaan Nelonen Pro ja Nelonen Maailma 1.9.2017. Yhtiö ilmoitti Viestintävirastolle, että lähetyksiä ei tulla jatkamaan. Nelonen Pro 1, Nelonen Pro 2 ja Nelonen Maailma saivat ohjelmistoluvan tämän vuoden tammikuussa ensisijaisesti kanavanippuun D. Myös Nelonen Pro -kanavien HD-versioiden luvat raukesivat.

Nickelodeon Internationalin kanava Comedy Central ei aloittanut lähetyksiä, vaikka yhtiöllä oli lupa käyttää ensisijaisesti kanavanipua C. Discovery Corporate Services Limited ei aloittanut Olympiakanavan lähetyksiä kanavanipussa C eikä SBS Extran lähetyksiä kanavanipussa E.

Kaikki luvat tulivat voimaan 17. toukokuuta, ja lähetykset olisi pitänyt aloittaa viimeistään kuuden kuukauden kuluttua luvan voimaantulosta. Ohjelmistolupa raukeaa, mikäli säännöllisiä lähetyksiä ei aloiteta säädetyssä ajassa tai lähetyksissä on yli 30 vuorokauden tauko.

Mediamonitori – Viestintävirasto


Kommentit

Yksi vastaus artikkeliin “Kahdeksan television ohjelmistolupaa rauennut”

  1. Jani-75 avatar

    Sillälailla.