Radio KLF palautui vuoteen 2007

kirjoittanut

kategoriassa

Netissä elokuun alussa lähetykset aloittanut Radio KLF kuulostaa samalta kuin vuonna 2007. Radio KLF project 2007 onkin paluu radiokanavan kiihtyneen laajenemisen päiviin, jolloin myös ysäribuumi alkoi kiihtyä Suomessa. Samana vuonna esimerkiksi julkaisiin kokoelmalevy KLF #1 Dance 2007, joka oli yksi myydyimpiä kokoelmalevyjä Suomessa. Radio KLF:n erikoisprojekti kuuluu netissä ainakin elokuun ajan. Jatkosta kanavan tekijät päättävät kuun lopulla.

Radio KLF:n paluu osuu ajankohtaan, jolloin 90-luvun musiikin suosio on Suomessa taittumassa. Radio KLF:n perustajan Timpe Salosen mukaan monet ravintolat ovat poistaneet ysärit musiikkitarjonnastaan, mutta toisaalta buumi kuuluu nykyisin vielä radiotaajuuksilla. Monella vakituisesti lähettävällä radiokanavalla on retrohenkisiä ysärimusiikkiohjelmia.

– Olimme vuonna 2007 omalta osaltemme kiihdyttämässä ysärimusiikkibuumia, joka oli alkanut jo hieman aiemmin. Nythän on puhuttu, että buumi olisi hieman laskusuunnassa, mutta esimerkiksi Ruotsissa se on vasta alkamassa, Salonen taustoittaa.

Radio KLF:n nimiin hän ei kuitenkaan halua ottaa ysärisuosion kasvua Suomen ulkopuolella, vaikka kanavan nettilähetyksiä kuunneltiin ahkerasti myös ulkomailla

– Radio KLF on nyt samanlainen kuin kymmenen vuotta sitten. Katsotaan elokuun lopussa tilastoja ja päätetään, jatkuuko asema KLF:nä vai jolloin toisella nimellä. Sekin nähdään, jatketaanko kotimaisena vai suunnataanko ulkomaille, Salonen tarkentaa.

Tieto Radio KLF:n paluusta kiiri nopeasti somessa, joten kovinkaan suuri yllätys ei ollut, kun aseman aloittaessa elokuun alussa serverit menivät tukkoon. Salonen lupailee lisäkapasiteettia, jos tilanne jatkuu samanlaisena.

– Tarkkoja kuuntelijamääriä on vaikeaa arvioida, mutta meillä keskimääräinen nettikuunteluaika on ehkä pidempi kuin muilla radiokanavilla. Niillä se ei paljon 15 minuuttia enempää keskimäärin ole, Salonen arvelee.

Mediamonitori

{jcomments off}