Uudelleenviritys varmistaa tv-kuvan näkymisen muutoksen jälkeen

kirjoittanut

kategoriassa

Keskiviikkona alkava television uusi toimilupakausi vaikuttaa merkittävästi maksuttomien ja maksullisten kanavien vastaanottamiseen antennitalouksissa. Uusien ohjelmistolupien myötä tv-yhtiöt voivat itse määritellä, minkä lähetysasemien kautta kanavat näkyvät. Digitan verkossa lähettävistä kanavista osan näkyvyysalue pienenee ja joidenkin kanavien kanavapaikka vaihtuu. Vastaanottimen virittäminen uudelleen varmistaa kanavien näkymisen keskiviikosta alkaen.

{jcomments on}Digita päivittää kanavat lähetysverkossaan uusille kanavapaikoille ja vaihtaa joidenkin kanavien lähetystaajuuksia 16.-17.5. välisenä yönä. Keskiviikkoaamuna kanavien pitäisi näkyä uusilla kanavapaikoilla niissä kotitalouksissa, jotka vastaanottavat televisiolähetykset antennin kautta.

Vapaasti katsottavat eli maksuttomat kanavat näkyvät Digitan verkossa DVB-T -tekniikalla kanavanipuissa A, C ja E. Näistä kanavanippu A on valtakunnallinen ja siinä lähettävät Ylen kolme kanavaa sekä kanavanippuun B-nipusta siirtyvät MTV3 ja Nelonen. Muut A-nipun kanavat ovat Ava ja Estradi. B-kanavanipun näkyvyysalue pienenee merkittävästi. Se kattaa jatkossa 85 prosenttia väestöstä ja on sama kuin F-nipulla. Molemmissa nipuissa lähetetään maksullisia kanavia DVB-T2 -tekniikalla.

90 prosenttia väestöstä kattavassa C-nipussa lähettävät keskiviikosta alkaen maksuttomat TV5, Kutonen, Fox, Frii, Aito Iskelmä Harju & Pöntinen, TLC, Viacom Channel ja National Geographic. E-nipun (98 prosentin väestöpeitto) kanavat ovat Sub, Liv, Jim, Hero ja Alfa TV sekä deittikanava.

Keskiviikkona kanavapaikkaa vaihtavat TV5 siirtymällä kanavapaikalle 7, Kutonen vaihtamalla kanavapaikalle 10 ja TLC hyppäämällä kanavapaikalle 11. Deittikanavan paikka on 18, uuden Viacomin 19 ja Estradin 28.

Digitan verkossa lähettävät maksulliset kanavat näkyvät jatkossa teräväpiirtolähetykset mahdollistavalla T2-tekniikalla. Maksukanavat lähettävät kanavapaikasta 40 eteenpäin.

Lisätietoa kanavien vaihtumisesta, näkyvyysalueista ja vastaanottimien virittämisestä saa Digitan nettisivuilta sekä Viestintäviraston neuvontapalvelusta.

Mediamonitori


Kommentit

2 vastausta artikkeliin “Uudelleenviritys varmistaa tv-kuvan näkymisen muutoksen jälkeen”

  1. Soilikki Pajunen avatar
    Soilikki Pajunen

    Pyydän poistamaan deittikanavan. Kanavalla 18 näytetään pornoa ja pahinta sellaista. Olen järkyttynyt, näinkö alas on menty! Toivottavasti saan muitakin tervejärkisiä sy6bdtämän mielipiteen taakse!

  2. Katsoja avatar

    Tälläinen ohjelma on tervetullutta kuten uusi alkoholilaki suomeen