Maksulliset tv-kanavat uuteen tekniikkaan DNA:n verkossa

kirjoittanut

kategoriassa

Kaikki DNA:n antennivälitteisessä tv-verkossa lähettävät maksukanavat lähettävät 17. toukokuuta alkaen DVB-T2-tekniikalla. Suurin osa antennikotien maksu-tv-kanavista ja kaikki teräväpiirtokanavat lähetetään jo nyt uudella lähetystekniikalla. Tehokkaampi DVB-T2-tekniikka lisää lähetyskapasiteettia ja mahdollistaa myös HD-laatuisen kuvan lähettämisen antenniverkossa.

Kanavien näkyvyysalue kattaa DNA:n VHF-lähetysverkossa 85 prosenttia väestöstä. Kanavien katsomiseen tarvitaan T2-virittimellä varustettu vastaanotin tai digiboksi. Näkyvyysalueiden ulkopuolella kanavia voi katsoa esimerkiksi netin kautta.

– Muutos koskee vain antenniverkosta vastaanotettavia maksukanavia. Suurimmalla osalla antennikodeista kanavatarjonta tulee pysymään ennallaan. Muutoksesta
johtuen 17.5. pitää tehdä kanavahaku, jotta kaikki kanavat toimivat. Jos vastaanotin ei tue automaattista kanavahakua, voi kanavat joutua päivittämään
manuaalisesti, sanoo DNA:n kuluttajaliiketoiminnan johtaja Pekka Väisänen.

Myös Digitan verkossa lähettävät maksu-tv-kanavat siirtyvät T2-tekniikkaan. Vapaasti katsottavat kanavat siirtyvät vanhenevasta DVB-T-tekniikasta uuteen tekniikkaan 31.3.2020.

Mediamonitori