Avan ja Subin näkyvyysalue pienenee

kirjoittanut

kategoriassa

AVA:n ja Subin lähetykset päättyvät kymmenellä Digitan tv-asemalla ensi viikon tiistaina. A-kanavanipussa lähettävä AVA ja B-nipussa toimiva Sub näkyvät muutoksen jälkeen alueella, joka kattaa 98 prosenttia väestöstä. Lähetykset loppuvat Kuusamon Rukan, Enontekiön Kuttasen, Ähtärin, Kiihtelysvaaran, Posion, Inarin, Utsjoen, Kilpisjärven, Karigasniemen ja Vuotson tv-asemilla.

Viestintävirasto hyväksyi joulukuussa kanavia pyörittävän MTV Sisällöt Oy:n hakemukset näkyvyysalueiden pienentämisestä. Molemmissa ohjelmistoluvissa edellytettiin, että kanavat tulee voida vastaanottaa koko maassa. Viestintäviraston tekemän päätöksen mukaan kanavat on voitava ottaa vastaan alueella, jossa asuu 95 prosenttia Suomen väestöstä.

Molempien kanavien ohjelmistoluvat ovat voimassa 16.5.2017 saakka. Uusi ohjelmistolupakierros on parhaillaan käynnissä ja luvista päätetään kevääseen mennessä.

Mediamonitori – Digita, Viestintävirasto