Helsingin taajuuksille kolmetoista hakijaa

kirjoittanut

kategoriassa

Viestintävirasto-logoViestintävirasto on vastaanottanut radion ohjelmistolupahakemuksen 15 yhtiöltä tai yhteisöltä viime torstaina päättyneeseen määräaikaan mennessä. Haettavia taajuuksia oli kaikkiaan 22. Näistä kolme oli keskiaaltoalueelta. Jokaista FM-taajuutta haki vähintään yksi hakija. Keskiaaltotaajuuksista ei jätetty yhtään hakemusta. Pääkaupunkiseudun taajuuksia haki peräti 13 hakijaa.

Haussa olivat viime kesän lupakierrokselta vapaaksi jääneet taajuudet sekä kaksi uutta taajuutta Helsingistä ja yksi Jämsästä. Helsinkiin lupaa hakevat Finest Radio Oy, Kiekkoradiota lyhytaikaisilla luvilla pyörittävä RK Entertainment Oy, puheradio Ravun taustayhtiö Oneiric Oy sekä Patmos Lähetyssäätiö, joka pyrkii saamaan taajuuksia myös muilta paikkakunnilta. Muut Helsingin taajuuksien hakijat ovat Mediatakojat Oy, Kevyt Kanava Oy, Kaimax Media Oy, Sanoma Media Finland Oy, Järviradio Oy, tamperelaisen Radio Musan toimilupayhtiö Pispalan Musa Oy, Bassoradiota pyörittävä Oy Bassomedia Ltd sekä uudet hakijat Salesheli Advisors Oy ja Zuffe Finland Oy.

Patmos pyrkii aloittamaan radiolähetykset Helsingin lisäksi myös Alajärvellä, Kankaanpäässä, Kemin seudulla, Lahdessa, Jämsän seudulla, Porin seudulla, Oulussa, Pihtiputaalla, Raahessa, Turussa, Vaasassa ja Äänekoskella. Kevyt Kanava hakee toimilupia myös Kankaanpäästä ja Turusta. Mediatakojat on jättänyt hakemuksen Helsingin lisäksi Lahden taajuudesta. Järviradio pyrkii laajentamaan lähetysverkkoaan Jämsän taajuudelle 106,6 MHz.

Aluelehdet Sastamala Oy:n hakemus koskee Porin seudun taajuutta 104,8 MHz ja Radio Satellite Finland Oy:n Turun alueen taajuutta 92,2 MHz.

Viestintävirasto myöntää radion ohjelmistoluvat niille paikkakunnille, joilla on riittävästi vapaita taajuuksia. Muut luvansaajat päättää valtioneuvosto.

Mediamonitori – Viestintävirasto


Kommentit

2 vastausta artikkeliin “Helsingin taajuuksille kolmetoista hakijaa”

  1. YouSanttu avatar
    YouSanttu

    Hyvä 😀

  2. Kummallista, että keskiaaltotaajuudet eivät kelpaa kellekään. Luulisi, että puheohjelmia lähettävät (Radio Rapu) tai vanhoja iskelmiä soittavat asemat olisivat kiinnostuneita.