Kajauksen itälaajennus käyntiin ensi vuonna

kirjoittanut

kategoriassa

Radio Kajaus -logoMediayhtiö Kevyt Kanava Oy laajentaa Radio Kajauksen ohjelmaformaattia Itä- ja Kaakkois-Suomeen ensi talven ja kevään aikana, kun yhtiö ottaa käyttöön saamansa uudet toimiluvat. Viestintävirasto myönsi marraskuussa Kevyt Kanavalle taajuuskokonaisuuden, jossa ovat taajuudet Kotkasta, Kouvolasta, Kuopiosta, Savonlinnasta ja Varkaudesta. Valtioneuvoston joulukuussa tekemän päätöksen mukaan yhtiölle tulee myös toinen taajuuskokonaisuus, jossa ovat taajuudet Joensuusta, Lappeenrannasta ja Mikkelistä.

Taajuuksien jako eri paikallisohjelma- ja mainosalueisiin ratkeaa lähiaikoina, kuten myös uusien asemien nimet. Radio Kajauksella on entuudestaan 11 taajuutta Kainuussa, Pohjois-Savossa, Koillismaalla ja Lapissa.

– Uusien radioiden perusohjelmarunko ja iso osa ohjelmistosta tulee olemaan samanlaista ja osittain samaa kuin Kajauksessa. Radio Kajaus on parin vuoden takaisen ohjelmistouudistuksensa ansiosta noussut alueellaan kaupallisten radioiden kärkeen ja tämän ohjelmiston menestyminen sekä mainosmyynnin hieno kasvu antoivat meille uskoa hakea merkittävää laajennusta, Kevyt Kanavan toimitusjohtaja Hannu Harju luonnehtii.

Viestintävirasto on lisäksi myöntänyt tekniset luvat Kevyt Kanavan uusille lähettimille Kajaanissa. Taajuuden 104,4 MHz lupa on osa Radio City Savon taajuuskokonaisuutta. Taajuus 91,3 MHz muodostaa oman taajuuskokonaisuuden.

– Asioita aletaan valmistella joulun jälkeen, kun nyt tiedämme kokonaisuuden, mitä lupia saimme, Harju kommentoi.

Kevyt Kanava Oy on Suomen suurin henkilöomistuksessa oleva radio- ja tv-konserni, jolla on kolmetoista alueellista radiota ja valtakunnallinen IskelmäTV Harju & Pöntinen. Yhtiön omistavat Tarja ja Hannu Harju, jotka ovat työskennelleet kaupallisella radioalalla alan alusta alkaen 30 vuotta.

Mediamonitori


Kommentit

2 vastausta artikkeliin “Kajauksen itälaajennus käyntiin ensi vuonna”

  1. arto hilden avatar
    arto hilden

    Pidän radio kajausesta.on minun makuuni

  2. arto hilden avatar
    arto hilden

    Kanava kajaus ok