Järviradiolle lisää taajuuksia lähiaikoina

kirjoittanut

kategoriassa

Järviradio-logoJärviradio on lähiviikkoina laajentamassa kuuluvuusaluettaan Savonlinnan ja Salon seuduille. Järviradio alkaa kuulua Savonlinnassa taajuudella 89,6 MHz ja Salossa taajuudella 102,9 MHz. Myöhemmin kanavan lähetykset alkavat Oulussa, Parkanossa ja Riihimäellä. Järviradio odottaa parhaillaan toimilupaa myös Raumalle. Luvansaajan ratkaisee valtioneuvosto, joka sai radiolupien käsittelylle jatkoaikaa 18. joulukuuta saakka.

Mikkelissä Järviradion taajuus vaihtuu 15. joulukuuta, kun lähetykset alkavat taajuudella 97,6 MHz. Samalla aseman vanha taajuus 105,5 MHz jää pois käytöstä. Viestintävirasto myönsi Järviradiolle Mikkeliin paremman taajuuden ja suuremman tehon. Uudella taajuudella saa lähettää kuuden kilowatin teholla.

Mediamonitori


Kommentit

3 vastausta artikkeliin “Järviradiolle lisää taajuuksia lähiaikoina”

 1. radiokuuntelija Sln avatar
  radiokuuntelija Sln

  Kuinkahan esim Iskemä Mikkelin (89,7 MHz) ja tuleva Savonlinnan Järviradion(89,6 MHz) taajuudet kuuluvat päällekkäin vaikkapa Sulkavalla? Itse onnistun saamaan mikkeliläisten kaupallisten radioiden taajuudet kuulumaan omassa kerrostaloasunnossani selkeästi kohtuullisilla antenniviritelmillä. Toinen ihmetykseni aihe Radio City Savon Joroisten (90,4 MHz) ja Kerimäellä Yle Radio 1(90,5 taajuudet. Varmasti menevät päällekkäin Rantasalmen suunnalla.
  Hyvähän se, että kanavien lähettimiä lisätään, mutta radioaallot voivat hyvillä sääolosuhteilla kuulua erinomaisesti kymmeniä, joskus satoja kilometrejä. Radioaallot eivät pysähdy äkisti ”seinään”.
  Viestintävirastolta odottaisin tarkempaa koordinointia, jotta tulevaisuudessa taajuudet eivät häiritse toisiaan.

 2. Kuuntelija Pirkanmaa avatar
  Kuuntelija Pirkanmaa

  [quote name=”radiokuuntelija Sln”]Kuinkahan esim Iskemä Mikkelin (89,7 MHz) ja tuleva Savonlinnan Järviradion(89,6 MHz) taajuudet kuuluvat päällekkäin vaikkapa Sulkavalla? Itse onnistun saamaan mikkeliläisten kaupallisten radioiden taajuudet kuulumaan omassa kerrostaloasunnossani selkeästi kohtuullisilla antenniviritelmillä. Toinen ihmetykseni aihe Radio City Savon Joroisten (90,4 MHz) ja Kerimäellä Yle Radio 1(90,5 taajuudet. Varmasti menevät päällekkäin Rantasalmen suunnalla.
  Hyvähän se, että kanavien lähettimiä lisätään, mutta radioaallot voivat hyvillä sääolosuhteilla kuulua erinomaisesti kymmeniä, joskus satoja kilometrejä. Radioaallot eivät pysähdy äkisti ”seinään”.
  Viestintävirastolta odottaisin tarkempaa koordinointia, jotta tulevaisuudessa taajuudet eivät häiritse toisiaan.[/quote]

  Hyvä pointti. Omassa kotikunnassani on hauska tilanne, kun täällä paikallinen kanava on lähettänyt vuodesta 1989 taajuudella 101,2 Mhz, teho 2 kilowattia. 50 kilometrin päässä on toinen kanava kolmen kilowatin teholla samalla taajuudella. Toinen omituisuus samalle alueelle. Täällä 400 watin taajuus 89,5 Mhz, kun 50 kilometrin päässä 200 wattia 89,6.

 3. Ei kuulu Salossa? Eihän tämä ollut aprillipila?