Spirit FM:n muutoshakemus hylättiin

kirjoittanut

kategoriassa

Viestintävirasto on hylännyt englannin- ja venäjänkielistä ohjelmaa lähettävän Spirit FM:n hakemuksen toimiluvan muuttamisesta. Radiokanavan lupayhtiö Radio Satellite Finland Oy oli jättänyt Viestintävirastoon hakemuksen, jossa yhtiö halusi muuttaa kanavan pääkieleksi englannin. Venäjä olisi säilynyt radion toisena kielenä. Viestintävirasto katsoo, että radiokanavan venäjänkielisyys on ollut valtioneuvoston toimilupapäätöksessä ratkaiseva tekijä. Valtioneuvosto myönti Spirit FM:lle eli entiselle Radio Sputnikille ohjelmistoluvan vuonna 2011.

Taajuuskokonaisuus 10 eli Helsingin, Porvoon, Kotkan ja Lappeenrannan taajuudet on varattu kielivähemmistöille tai monikulttuurisille radioille. Valtioneuvoston neljä vuotta sitten tekemän päätöksen mukaan toimiluvan myöntäminen venäjänkieliselle Radio Sputnikille perustui ajatukseen ohjelmiston tarjoamisesta venäjänkieliselle väestölle ja matkailijoille merkittävänä kielivähemmistönä. Taajuuskokonaisuutta oli hakenut kaksi muutakin hakijaa, joista toinen haki lupaa monikieliselle ohjelmistolle.

Radio Satellite Finland Oy oli perustellut muutoshakemusta taloudellisella tilanteella ja mainostulojen laskulla sekä tavoitteella lisätä potentiaalisten kuuntelijoiden määrää lisäämällä englanninkielistä ohjelmatarjontaa.

Radio Sputnikista tuli Spirit FM viime huhtikuussa. Spirit FM:n ohjelmistosta osa on englanninkielistä.

Mediamonitori – Viestintävirasto

 

Aiheesta muualla: Päätös toimiluvan muuttamista koskevasta hakemuksesta


Kommentit

3 vastausta artikkeliin “Spirit FM:n muutoshakemus hylättiin”

 1. Outsider avatar

  Päätös merkinnee myös sitä, että Radio Satellite Finland ei osta Spin FM:n toimilupaa. Mitäpä se niillä taajuuksilla tekisikään…

 2. Tero Toivonen avatar
  Tero Toivonen

  [quote name=”Outsider”]Päätös merkinnee myös sitä, että Radio Satellite Finland ei osta Spin FM:n toimilupaa. Mitäpä se niillä taajuuksilla tekisikään…[/quote]

  Suomessa ei voi myydä toimilupaa, eikä tässäkään tapauksessa niin tehdä. Myyntiin menee koko yhtiö eli Spin Media Oy.

  Spirit FM ilmoittaa Facebookissa jatkavansa lähetyksiä taajuudella 101,4 MHz 20.7.2015 alkaen:

  http://www.facebook.com/SpiritFM.fi?ref=ts&fref=ts

  ”July 20th, Spirit FM will move to 101.4 on your FM dial!”

 3. Siirtyykö Spin FM Helsingissä Spirit FM:n entiselle taajuudelle 106,9 MHz 20.7.2015 alkaen?