Kainuun radiotulokkaasta Radio 888

kirjoittanut

kategoriassa

Radio 888 -logoKainuussa toukokuun lopulla aloittaneen paikallisradion nimeksi on valittu Radio 888. Uuden rock-henkisen radiokanavan nimi ratkesi kuuntelijakyselyssä. Radio 888:n tuottaja Tuomas Paloniemi arvelee kuuntelijoiden keksivän rakkaalle lapselle monta nimeä ja ääntämismuotoa. Radiokanavan toimituksessa asemaa kutsutaan nimellä Radio Kasikasikasi.

Paloniemen mukaan kainuulaisilta tuli useita hyviä ja mielenkiintoisia nimiehdotuksia.

– Selvästi suurimmassa roolissa olivat heti alusta alkaen kahdeksikot tavalla tai toisella, kuten esimerkiksi Triplakasi, Rockasi, Rockas, KasiRock, 8Rock, Korpikasi ja Kasipallo. Se on ymmärrettävää, kun lähetystaajuus 88,8 MHz on noin poikkeuksellisen helppo.

Myös Kainuu ja Kajaani esiintyivät kuuntelijoiden lähettämissä nimiehdotuksissa. Ehdotettuja nimiä olivat esimerkiksi Radio Kajari, Kaira888, Kajrock, Kaiku, RockKajaus, Pamaus, Tujaus, Korpiradio, Voima ja Star FM.

Radio 888 ja sen sisarkanava Radio Kajaus lähettävät ohjelmansa Sotkamosta, mutta radiokanaville on hankittu tiloja myös Kajaanista. Radioiden omistajat Tarja ja Hannu Harju ovat ostaneet toimitiloja Kajaanista Kainuun liiton ja Finnveran talosta. CityMarketia vastapäätä Kauppakadulla olevasta kerrostalosta vajaa puolet on siirtynyt Finnveran omistuksesta Harjuille.

– Etsiskelimme sopivia tiloja Kajaanista jo jonkin aikaa, sillä luonnollisesti iso osa asiakkaistamme on maakunnan pääkaupungista ja moni työntekijämme asuu siellä, toimitusjohtaja Hannu Harju sanoo.

Kajaanin toimitiloista hoidetaan osaa myynti- ja hallintotoiminnoista. Kiinteistössä on myös työtilaa toimitukselle.

Mediamonitori


Kommentit

7 vastausta artikkeliin “Kainuun radiotulokkaasta Radio 888”

 1. Star FM olisi ollut jälleen käytettävissä, nimi ei kuulu enää Neloselle.

  Toisaalta tämähän on vain väliaikainen ratkaisu ennen Siti Kajaania/Kainuuta. Perustehan tulee ainakin olemaan, ettei toiminta ole kannattavaa näin pienellä alueella.

  Edellisen omistajan aikana Kajaus siirrettiin Sotkamoon. Nyt takaisin Kajaaniin?

 2. Muutaman kerran olen koittanut kuunnella – ei pysty kovin kauan yhdellä kertaa. Sama myötähäpeän tunne kokonaisuuden osalta iskee kuin Kajauksenkin kohdalla.

  No, kyllähän tekijätkin ovat valitettavasti samoja ja laatu myös…

 3. Jukka Leppänen avatar
  Jukka Leppänen

  Kiitos kaunis, nyt on kanava joka ei ole kuukauteen työautossa vaihtunut. Helkkarin monipuolista, hyvää musiikkia ilman turhia jaarinoita. Kiitos teille !

 4. HyväHyvä avatar
  HyväHyvä

  Tätä kanavaa on mukava kuunnella jos NRJ:n ja Loopin jumputus kyllästyttää 😀

 5. Aapeli kultakorva avatar
  Aapeli kultakorva

  Mukava kanava.
  Mutta taajuus ei ole 888 vaan 88.8 toisin kuin mainoksessa väitetään.
  Pieni mutta ärsyttävä yksitysikohta.
  Musiikki ollut melkolailla ok , mutta räppiä voisi vaikka poikotoida ettei se karkoita kuuntelijoita.

 6. sipirikki avatar
  sipirikki

  ihan mukava kanava, voi kuunnella, vaikka kotonakin – jaaritukset vähentyneet huomattavasti ja hyvä niin , musiikki meille ”senioreille” ok vaikkakin ”räpin” voisi vähentää … mukavia työhetkiä sinne. 🙄

 7. Tosi hyvä kanava. Ei ole turhia soopan puhujia!!