Venäjä säilyy Sputnikin pääkielenä

kirjoittanut

kategoriassa

Radio Sputnik -logoRadio Sputnik aikoo aloittaa englanninkielisen aamushown, mutta muuten kanava säilyy venäjänkielisenä, kertoi Kauppalehti sunnuntaina. Lehden tavoittama Radio Sputnikin toimitusjohtaja Dmitri Tsyganok täsmentää, että aamulähetyksen muuttuminen englanninkieliseksi johtuu radiokanavan talousvaikeuksista. Mainonnan määrä on vähentynyt venäläisturismin ja ruplan romahdettua ja poliittisen kriisin takia.

Radio Sputnik on ollut asiasta yhteydessä liikenne- ja viestintäministeriöön. Kauppalehden mukaan englanninkielinen ohjelmaosuus ei ilmeisesti riko toimilupaehtoja.

Asema aikoo jatkaa lähetyksiä kuten ennenkin eli epäpoliittisena. Yle uutisoi lauantaina, että Radio Sputnik olisi lyöttäytymässä yhteistyöhön moskovalaisen Moscow FM:n kanssa. Moskovalaiskanavan uutistoiminnasta huolehtii Venäjän hallitusta lähellä oleva Russia Today -mediakokonaisuus.

Radio Sputnik joutuu vaihtamaan nimeään, sillä presidentti Vladimir Putin kaavailee kansainvälisen Sputnik-radioverkon perustamista.

Mediamonitori – KL, ESS

{jcomments off}