Yle: Radio Sputnik jatkaa englanniksi?

kirjoittanut

kategoriassa

Radio Sputnik -logoPääkaupunkiseudulla, Porvoossa, Kotkassa ja Lappeenrannassa kuuluva venäjänkielinen Radio Sputnik on muuttumassa englanninkieliseksi, kertoo Yle. Hankkeen taustalla on moskovalaisella Moscow FM -radioasemalla työskentelevä Pete Cato. Englanninkielisen Moscow FM:n perusti vuonna 2012 Sptunikin toimilupayhtiön Radio Satellite Finland Oy:n hallituksen jäsen Sergei Arhipov.

Caton mukaan hankkeessa on kyse Radio Sputnikin uudesta formaatista. Hän on parhaillaan Helsingissä rekrytoimassa juontajia ja toimittajia sekä muuta henkilökuntaa uudistuvalle kanavalle. Uuden aseman nimeksi voisi tulla esimerkiksi Helsinki FM tai Moscow FM Helsinki. Formaattimuutoksen on kaavailtu toteutuvan tämän kevään aikana.

Radio Sputnikin formaatin vaihtamista Cato perustelee taloudellisilla syillä. Venäjänkieliset ohjelmat tullaan lopettamaan. Sputnikin toimilupaehtojen mukaan ohjelmiston tulee olla pääasiassa venäjänkielistä. Radioiden lupaehtoja valvova Viestintävirasto voi tarvittaessa viedä lupaehtojen muutoksen valtioneuvoston käsiteltäväksi.

Ylen tavoittama Radio Sputnikin edustaja kertoi, ettei Sputnikista kommentoida asiaa, eikä mitään ole vielä päätetty.

Mediamonitori – Yle

 


Kommentit

3 vastausta artikkeliin “Yle: Radio Sputnik jatkaa englanniksi?”

 1. Pasi Komsi avatar
  Pasi Komsi

  Siitä vaan, ihan OK. Amerikkalaiset hakivat pirkanmaalle lasten saturadiolle toimilupaa ja saivat. Playradion sisältö on 100% nuorison hittiasema jossa alkuperäistä toimiluvanmukaista sisältöä on -100%. Kevyt kanavan Iskelmä toiveen sisällöstä puuttuu täysin toimiluvan mukainen asiasisältö. Ihan naurettavaa kääntää asiaa Venäjän valtion RT sisltöön. Ei mene nykysuomessa läpi sellaiset asiat kuin toimiluvan mukainen sisältö. Sitä ei valvo toiluvan myöntämisen jälkeen kukaan. Eihan turhaa sekoittaa tähän mitään Ukrainan tilannetta. Ollaan suomessa vähän outoja. VAstustan myös amerikkalisten F-35 hävittäjien harkitsemista suomen ilmavoimille. Kone on täytin susi, hidas, kömpelö ja kallis. Ainut vaihtoehto on JAS-39 Gripen NG, terveiset tästä Hagglundille tai vaihda puoluetta Kokoomukseen.

 2. vähän eri asia avatar
  vähän eri asia

  [quote name=”Pasi Komsi”]Siitä vaan, ihan OK. Amerikkalaiset hakivat pirkanmaalle lasten saturadiolle toimilupaa ja saivat. Playradion sisältö on 100% nuorison hittiasema jossa alkuperäistä toimiluvanmukaista sisältöä on -100%. Kevyt kanavan Iskelmä toiveen sisällöstä puuttuu täysin toimiluvan mukainen asiasisältö. Ihan naurettavaa kääntää asiaa Venäjän valtion RT sisltöön. Ei mene nykysuomessa läpi sellaiset asiat kuin toimiluvan mukainen sisältö. Sitä ei valvo toiluvan myöntämisen jälkeen kukaan. Eihan turhaa sekoittaa tähän mitään Ukrainan tilannetta. Ollaan suomessa vähän outoja. VAstustan myös amerikkalisten F-35 hävittäjien harkitsemista suomen ilmavoimille. Kone on täytin susi, hidas, kömpelö ja kallis. Ainut vaihtoehto on JAS-39 Gripen NG, terveiset tästä Hagglundille tai vaihda puoluetta Kokoomukseen.[/quote]

  Pasi, sinulla on kyllä muuten asiaa kommentissasi, mutta Play-radiolla tai Iskelmätoiveella ei ole mitään poliittista agendaa kun ei ole uutis- eikä ajankohtaissisältöjäkään.

 3. Tero Toivonen avatar
  Tero Toivonen

  [quote name=”Pasi Komsi”] Ihan naurettavaa kääntää asiaa Venäjän valtion RT sisltöön. Ei mene nykysuomessa läpi sellaiset asiat kuin toimiluvan mukainen sisältö. Sitä ei valvo toiluvan myöntämisen jälkeen kukaan. Eihan turhaa sekoittaa tähän mitään Ukrainan tilannetta. Ollaan suomessa vähän outoja.[/quote]

  Mediamonitorin uutisessa ei puhuta mitään Russia Today -yhtiöstä tai Ukrainan [b]sodasta[/b]. Palautetta kannattaakin lähettää alkuperäisen uutisen laatijalle Ylelle.