Roll FM ei tarjoile tusinamusaa

kirjoittanut

kategoriassa

Roll FM -logoPääkaupunkiseudulla kuuluu maalis-huhtikuussa uusi tilapäinen paikallisradio, kun Vantaan Päiväkummussa majaileva Roll FM lähettää musiikkipainotteisia lähetyksiä. Roll FM aikoo poiketa soittolistoja noudattavien kaupallisten radioasemien linjasta tarjoamalla musiikkia ainakin rock-, blues-, jazz-, kantri- ja popnälkäisille kuuntelijoille. Musiikin lomassa kanavalta kuullaan erikoisohjelmia kulttuurista, politiikasta ja urheilusta. Roll FM:n lähetykset jatkuvat 26.4. saakka.

Roll FM:ää tekee joukko harrastajia ja radioalalla kokeneita ohjelmantekijöitä. Vaikka radioaseman studio on Vantaalla, niin sen lähetin sijoitetaan Metsälän mastoon Helsinkiin. Taustayhtiö Roll-radiotuotannolla on jo Viestintäviraston myöntämä lyhytaikainen ohjelmistolupa. Asema tulee lähettämään taajuudella 89,7 MHz 200 watin teholla.

Kanavan pian avattavilla nettisivuilla kerrotaan, että Roll FM syntyi turhautumisesta kaupallisten radiokanavien musiikilliseen antiin. Kanava haluaa luoda vaihtoehdon tasapäiselle tusinamusiikille, joka dominoi radioaaltoja tänä päivänä.

Yrittäjä Ari Rajala on ollut mukana radiotoiminnassa ennenkin, mutta omaa asemaa hänellä ei ole vielä ollut. Rajala oli ohjelmantekijänä viime vaalien aikana lähettäneellä Korpi FM:llä.

– Korpiradio oli enemmän iskelmäkanava kuin Roll FM tulee olemaan. Meidän musiikki on suunnattu sellaisille, joille ei löydy tarpeeksi tarjontaa nykyisiltä radiokanavilta. Rock, pop, blues, kantri eli hyviä kappaleita, joita ei juuri muualla kuule, Rajala taustoittaa.

Nettiradiota ei ole Rajalan mukaan tulossa. Muuten kanavan tulevaisuuden suunnitelmat riippuvat siitä, miten sponsoreita saadaan parin kuukauden lähetysjaksolle.

Mediamonitori


Kommentit

10 vastausta artikkeliin “Roll FM ei tarjoile tusinamusaa”

 1. Laila Helena avatar
  Laila Helena

  Jouduin pakon sanelemana muuttaa keskelle kaupungin henkistä tylsyyttä.Ahdistukseeni avasin radion mutta siellä toimittajat huusivat ja mainokset huusivat henkensä kaupalla eteenpäin rynnien pähkähullussa kilpajuoksussaan.
  Sitten kaikkien näiden isompien jaloista löysin just hätäseen rätisevän kanavan jonka sain kuin sainkin lopulta kohdilleen ja kas, sieltä tuli pelkästään tyynten vesien ääniä, lempeää mihinkään kiirehtimätöntä juontajan ääntä, jossa kuulsi ajassamme yhä tuntemattomammaksi käynyt ihmisen vapaus. Ja musiikki, tervetullutta kaikki tuo jota yleensä ei kuule radiosta, hauskat myötähäpeät ja muuten ”huonot” musiikit pilke silmäkulmassa. -Oi teitä upeita siellä! – Olisin valmis maksamaan kuukausittain jotain siitä hyvästä, että kuuluisitte alati jatkossakin!

 2. Jari Grönroos avatar
  Jari Grönroos

  Autolla ajaessani törmäsin vahingossa radioasemaan josta en ollut ennen kuullut. Hämmästys oli aikamoinen kun en tuntenutkaan kappaleita ennestään tai esitetty versio oli minulle uusi. Vielä mahtavampaa oli kun biisit soitettiin loppuun eikä kesken kaiken alettu paukuttaa mainoksia tai jotain nokkelaa sanailua. Asema soi vähän hiljaa, mutta volaahan saa väännettyä lisää. Suuret kiitokset hyvälle asialle! Toivottavasti löytyy tarpeeksi kuuntelioita joille musiikki on taidetta eikä pelkkää taustahälyä jota pätkitään ja pilkotaan miten sattuu tai soitetaan loputtomasti muutamaa hittiä.

 3. Ari Rajala avatar
  Ari Rajala

  Suuri kiitos kauniista sanoista! Te olette oivaltaneet meidän idean. Soitetaan mitä muut ei soita,tehdään omat listat koska
  ’oikea’ listamusiikki ei iske. Puhutaan vähän mutta jotain kuitenkin. Muutama mainostajakin olisi kiva saada että homma voisi jatkua. 🙂

 4. pasi raipola avatar
  pasi raipola

  Wau. Löysin kanavan kans sattumalta 4 päivää sitten duuniautossa. Eipä ole tarvinnu vaihtaa. Kiitos!

 5. Tapio Nevalainen avatar
  Tapio Nevalainen

  Kuuntelen aina työmatkoilla radio Roll Fm:ää ja on pakko myöntää,että musiikki on todella laadukasta ja hermot lepää ajellessa pääkaupunki seudulla.HIENOA… 😆

 6. Eemeli Utunen avatar
  Eemeli Utunen

  Minä myös sattumalta kanavaan törmäsin ja ei ole autossa tarvinnut kanavaa vaihtaa. Hyvää ja mielenkiintoista musaa sekä asiaa, ei mukahauskaa lätinää. Kiitos. JATKOON!

 7. Sattumalta avautui tämä ROLL FM kanava aamulla autoa ajaessa. Hyvin valikoitua huippumusaa, eikä pskan jauhantaa. Päivä alkoi tosi hienosti. Onnea uudelle kanavalle, toivottavasti linja pitää!!

 8. Ihan loistava asema. Mainstream skeidaa ei ole eikä turhia lätinöitä. Sais vaan kuulua koko yön musaa niin menis duunit paremmin mut ikävä kyllä joutuu klo.24 kääntää muualle. Iso kiitos tästä kanavasta joka on kuin luotu mulle. Kantri,blues ja jazz on gendret jotka uppoo meikäläiseen.

 9. Kiitos tästä kanavasta, en voi kuin toivoa että toimintanne voisi jatkua hamaan tulevaisuuteen. En ole varsinaisesti minkään musiikkityylin HC-fani mutta tuntuu mahtavalta kuulla vanhoja huippukappaleita ensimmäistä kertaa. Pidän myös kotikutoisesta, omintakeisesta meiningistänne.

 10. Rauno Pykäläinen avatar
  Rauno Pykäläinen

  Moikka,
  Milloin tulee se Remun + Nipan haastattelu ?