Radio Gramox vaihtoi lyhytaalloille

kirjoittanut

kategoriassa

Radio Gramox -logoVanhalla musiikilla tamperelaisia radionkuuntelijoita viihdyttänyt Radio Gramox on vaihtanut aaltoaluetta ja siirtynyt lyhytaalloille. Gramox lopetti viikonloppuna lähetykset Tampereen ula-taajuudella 106,8 MHz. Radio Gramox kuuluu jatkossa Westsound Finland -lyhytaaltoaseman kautta Hämeenkyröstä. Radio Gramoxissa varaudutaan ulasta luopumisella uuteen radiolainsäädäntöön, joka estää lyhytaikaisilla luvilla lähettäviä radioita pysymään äänessä yli kolmea kuukautta kerrallaan.

Westsound Finland on välittänyt Radio Gramoxin lähetyksiä jo jonkin aikaa taajuudella 3960 kHz. Lyhytaaltoasemalla on kolmen kuukauden jatkolupa myös taajuudelle 7230 KHz. Lähetykset alkavat tällä 41 metrin aaltoalueen taajuudella heti, kun tarvittava tekniikka on asennettu, asemalta kerrotaan.

Radio Gramoxin ohjelmat eivät kokonaan katoa Tampereen ulalta, sillä joulukuussa tutulla taajuudella lähetetään Gramoxin jouluradiota. Myös nettilähetykset jatkuvat normaalisti.

Tampereella Gramoxin tilalla aloittanut Ääniradio Lake FM soittaa monipuolisesti uutta musiikkia. Aseman studio on Parkanossa. Lake FM:n lähetyksistä vastaa Lauri Nieminen. Lake FM:n lähetykset tuottaa Oy Ocab Ab.

Mediamonitori

 

Artikkelia korjattu: Lake FM:ää tuottaa Oy Ocab Ab.


Kommentit

4 vastausta artikkeliin “Radio Gramox vaihtoi lyhytaalloille”

 1. Pasi Komsi avatar
  Pasi Komsi

  Korjauksena, että Lake FM:n tuottaa Ääniradio itse eli Oy OCAB Ab. Voisi sanoa, että Ocab Oy on alkanut lähettää taajuudella 106,8 Lake FM:ää.

 2. Kauko Kallioniemi avatar
  Kauko Kallioniemi

  Vielä korjauksena, että koko ajan Gramox on lähetetty Tampereella Oy Ocab Ab:n radiotoimitiloista. Yhteistyössä Pasin ja Laurin kanssa on tuotettu Gramox ja LakeFM.
  Oy Ocab Ab on ylläpitänyt jo Järviradio Pirkanmaan ajoilta asti lähetystoimintaa Tampereella ja oli tuomassa mm. Järviradion lähetykset Pirkanmaalle jotka nyt ovat vakiintuneet ja saavuttaneet suuren suosion pirkanmaalaisissa kuulijoissa.

 3. Kirsti Peltola avatar
  Kirsti Peltola

  Miksi Gramox lopetti? Se oli surullinen uutinen,minkä äsken luin? Hyvää jatkoa vaan teille!!
  Terveiset Hervannasta.

 4. Pasi Komsi avatar
  Pasi Komsi

  [quote name=”Kirsti Peltola”]Miksi Gramox lopetti? Se oli surullinen uutinen,minkä äsken luin? Hyvää jatkoa vaan teille!!
  Terveiset Hervannasta.[/quote]

  Gramox ei ole lopettanut, tiedetään palautteista että oli suuren suosion saavuttanut Tampereen FM:llä. Pyritään nimenomaan säilyttämään ja kehittämään toimintaa eikä esimerkiksi lopettamaan vuodenvaihteessa jos tietoyhteiskuntakaari niminen laki tulee voimaan. Siinä ei silloin auta kuuntelijoiden toiveet kun ylhäältä määrätään. Lyhytaaltolähetyksiämme on kuunneltu kautta Suomen Inarista Lohjalle ja ympäri eurooppaa. Taajuuksia suunnitellaan ja testilähetyksiä tehdään. Kuulumme nyt koko maassa hyvin edullisilla matkaradioilla. Tätä kehitämme yhdessä verkkoradion kanssa. Radio ei ole pelkkä FM, siihen nyt vain on totuttu. Myös Tampereella saattaa kuulua vielä autoradiossakin. Niissä kun on keskiaaltovastaantin kaikissa. Kiitos kaikille vanhan musiikin ystäville Tampereen ympäristössä. Joulukuussa tarjoamme teille ikäänkuin joululahjana jouluradion taajuudella 106,8 Mhz. Kiitän myös Ääniradiota eli Ocab Oy:tä joka ylipäätään on mahdollistanut FM lähetysten toteuttamisen Tampereella.