Ylen jääkiekkosarja herättää kritiikkiä

kirjoittanut

kategoriassa

Ylen uusi KHL-jääkiekkoliigaan keskittyvä tosi-tv-sarja herättää närää kotimaisen jääkiekkoliigan hallituksen puheenjohtajassa. Yle aloittaa ensi lauantaina tv-sarjan KHL: Tehtävä idässä. Sarjassa seurataan jääkiekkoseura Jokerien ensimmäistä kautta Venäjän KHL-liigassa.

SM-Liigan hallituksen puheenjohtajana toimiva Vesa Puttonen ei ole tyytyväinen ohjelmaan.

Hänestä koko sarja on tuotesijoittelua, eikä sovellu mediaverolla rahoitettavan julkisen palvelun yhtiön ohjelmistoon.

– En ole varma, että verovaroin rahoitetun Yleisradion kuuluu tarjota venäläiselle jääkiekkosarjalle ja yhdelle sen joukkueista tuntikaupalla ilmaista mainosaikaa koko kauden ajan, Puttonen kirjoittaa Helsingin Sanomien yleisönosastolla.

Ylen mukaan osa tv-sarjan materiaaleista on pelaajien tuottamaa. Pelaajien päivityksiä julkaistaan myös ohjelman Facebook-sivuilla ja Twitterissä.

Mediamonitori – Taloussanomat