MTV Sport 2 ja Fakta DNA:n verkkoon

kirjoittanut

kategoriassa

MTV Sport 2 -logoAntenniverkon maksukanavissa tapahtuu muutoksia syyskuun alussa, kun Digita lopettaa MTV Sport 2:n ja MTV Faktan välittämisen antenniverkossa. Jatkossa kanavat näkyvät vain DNA:n antenniverkon kautta. Muutos ei vaikuta kaapeliverkon asiakkaiden tarjontaan.

Suomi siirtyy laadultaan paremman ja laajemman tarjonnan mahdollistavaan antenniverkkoon tämän vuosikymmenen aikana. Uusi antennitelevisio rakentuu kahden rinnakkaisen antenniverkon kapasiteetin varaan. Tavoitteena on tarjota antennitalouksiin kaapelitalouksia vastaava kanavatarjonta.

Uusi antennitelevisio tuplaa tilattavien kanavien määrän. Lisäksi HD-kanavien kuvanlaatu on nykyistä televisiokuvaa huomattavasti parempi. Samalla mahdollistetaan televisiokanavien katselu mobiileilla päätelaitteilla DNA MatkaTV -palvelun kautta.

DNA:n antenniverkko kattaa tällä hetkellä 20 tavallista tv-kanavaa ja 8 teräväpiirtoista tv-kanavaa.

Kahden verkon kaikkien kanavien ja teräväpiirtotarjonnan vastaanottamiseen vaaditaan kaksi antennia. UHF-antennin rinnalla pitää olla HD-vastaanottoa varten VHF-taajuuksilla toimiva antenni. DNA lähettää kanavat uudella DVB T2 -standardilla, joka otetaan käyttöön myös kaikilla maksukanavilla vuoteen 2017 mennessä.

DNA:n televisioverkko kattaa lähes koko Suomen. Verkon piirissä on tällä hetkellä noin 85 prosenttia kaikista talouksista.

Mediamonitori – STT Info


Kommentit

2 vastausta artikkeliin “MTV Sport 2 ja Fakta DNA:n verkkoon”

  1. Jani-75 avatar
    Jani-75

    Rahastamista,mitä rahastamista,ostaa uudet laitteet,että näkee nuo sekä uudet kanavat ei tule kauppoja. 🙁

  2. MAKE-54 avatar

    Voisko joku laittaa FAKTANteksityksen kuntoon et meiksikin ehtis lukea sen.Muutenkin se vähän tökkii Kun kerran siitä on maksettu.Ihan hyvä kanava.Et pientä säätöö kiitos.