Järviradiolle uusia lähettimiä

kirjoittanut

kategoriassa

Järviradio-logoJärviradion kuuluvuusalue on laajentunut viime viikkoina uusien lähettimien ansiosta. Tuorein laajennus tapahtui Porin seudulla maanantaina, kun Pomarkussa sijaitseva lähetin otettiin käyttöön. Järviradio kuuluu Pomarkusta Porin ja Kankaanpään seuduille kahden kilowatin teholla taajuudella 98,3 MHz. Viestintävirasto tarkastaa ensi viikolla Järviradion uuden lähetinaseman Kauhajoella. Käyttöön tulee aiemmin Kurikasta lähetetty taajuus 91,3 MHz. Kauhajoen lähettimen ansiosta Järviradion kuuluvuus vahvistuu Kristiinankaupungin, Kaskisten ja Närpiön seudulla sekä Kauhajoen etelä- ja itäpuolella.

Heinäkuun puolivälissä Järviradion Jyväskylän lähetin siirrettiin Laajavuoresta Roninmäkeen. Samalla lähetysteho kolminkertaistui. Käyttöön tuli myös uusi taajuus Äänekoskella, 102,8 MHz. Aiemmin tänä vuonna lähetystehoa korotettiin Seinäjoella ja Kaarinassa sijainnut lähetin siirrettiin Lietoon.

Järviradion tavoitteena on aloittaa lähetykset Mikkelissä lähiaikoina. Mikkelin taajuuden Järviradio sai radiotaajuuksien käyttösuunnitelman päivityksen yhteydessä kesäkuun lopulla. Mikkelin taajuudeksi tulee 105,5 MHz. Koska myös Varkaudessa on käytössä sama taajuus, aikoo Järviradio etsiä mastopaikkaa Mikkelin eteläpuolelta häiriöiden vähentämiseksi.

Järviradion Helsingin lähetin saattaa muuttaa Metsälästä Hanasaareen. Antennipaikaksi on tulossa voimalaitoksen savupiippu.

Mediamonitori