Yle Klassinen tarjoaa Sibeliusta sunnuntaina

kirjoittanut

kategoriassa

Yleisradion digitaalinen klassisen musiikin kanava Yle Klassinen juhlistaa sunnuntaina 8. joulukuuta säveltäjä Jean Sibeliuksen syntymäpäivää ja suomalaisen musiikin päivää. Kanavan ohjelmistossa soi päivän ja yön aikana pelkästään suomalainen musiikki. Perinteiseen tapaan päivän aikana soivat kaikki Sibeliuksen sinfoniat. Lisäksi kuullaan erityisesti Ylen oman orkesterin Radion Sinfoniaorkesterin tulkintoja ja kantanauha-aarteistoa useilta vuosikymmeniltä.

Yöklassinen alkaa kello 23.10 arkistoäänitteellä vuodelta 1939. Radio-orkesteri soittaa Jean Sibeliuksen Andante festivon. Säveltäjä itse johtaa orkesteria.

Kotimaista klassista musiikkia on erityisen paljon tarjolla kanavalla myös itsenäisyyspäivänä. Yle Klassisen kuuntelu onnistuu netissä ja DVB-verkossa. Yöllä kanavan lähetys kuuluu Yle Radio 1:n kautta. Myös päivällä kello 13-14 kanavilla on yhteislähetys.

Mediamonitori