Nostalgia ja Aalto kahmivat uusia taajuuksia

kirjoittanut

kategoriassa

LVM-logoLiikenne- ja viestintäministeriön hyväksymä radiotaajuuksien käyttösuunnitelman muutos tuo kaupallisille radioille lisää taajuuksia. Suurimmat laajentajat ovat Radio Nostalgia ja Radio Aalto, jotka saavat laajentaa kuuluvuutta neljälle uudelle paikkakunnalle. Osavaltakunnallisista radioista myös Groove FM:lle, Radio Rockille ja Radio Deille napsahtaa uudessa taajuussuunnitelmassa kaksi lisätaajuutta. Joidenkin paikallisten radioiden taajuuksiin tulee muutoksia ja lisäyksiä.

NRJ Finland Oy:n Radio Nostalgia saa uudet taajuudet Kotkasta, Kouvolasta ja Salosta. Espoon tilapäinen täytelähetin (100,0 MHz) liittyy samalla Nostalgian toimilupaan. Nelonen Median asemista Radio Aaltoa voi jatkossa kuulla paremmin Jämsässä, Kristiinankaupungissa, Äänekoskella ja Raahessa. Radio Rock puolestaan kaappasi Lappeenrannan ja Sysmän taajuudet, joita kärkkyivät muutkin hakijat. Groove FM saa aloittaa lähetykset Kotkassa ja Ähtärissä. Radio Dein pitkäaikainen toive toteutuu, kun asemalle myönnettiin taajuudet Haapavedeltä ja Kristiinankaupungista.

Kevyt Kanava Oy saa lisätaajuudet Iskelmä Pohjanmaalle ja City Pohjanmaalle. City laajentaa Kristiinankaupunkiin ja Iskelmä Vaasan seudulle. Kevyt Kanavan hanke muuttaa Mikkelin toimilupa koko Savon kattavaksi kokonaisuudeksi toteutuu. Taajuuskokonaisuuteen Mikkeli 2 perustetaan savolainen rockradio, jonka uusia taajuuksia tulevat olemaan entiset Iskelmä Oikea aseman taajuudet 102,0 MHz ja 107,1 MHz. Iskelmä Oikea Asema jatkaa kolmella taajuudella.

Myös Etelä-Savossa tehdään taajuusrukkauksia. Järvi-Savon Viestintä Oy:n Mikkelin taajuusnippuun siirretään Pieksämäen taajuus 102,2 MHz. Uuteen Pieksämäen nippuun tulevat yhtiön taajuudet Juva 96,2 MHz ja Savonlinna 107,1 MHz.

Radio City Jyväskylälle tulee uusia taajuuksia ja taajuusmuutoksia Keski-Suomeen Pihtiputaalle ja Viitasaarelle. Radio City Oulu saa laajentua Rovaniemelle (90,5 MHz) ja Sieviin (103,0 MHz). Radio Kajaus nappaa Iisalmen taajuuden 88,3 MHz. Iskelmä Sastamalan uudeksi taajuudeksi Hämeenkyröön tullee 96,9 MHz, sillä nykyinen taajuus 107,4 MHz siirretään uuteen taajuuskokonaisuuteen Tampereen seudulle. Järviradio saa avata uuden lähettimen Äänekoskella (102,8 MHz).

Radioiden saamat lisätaajuudet perustuvat lausuntokierrokseen, johon kiinnostuneet radioyhtiöt jättivät kommentit kesäkuun lopulla. Taajuussuunnitelman muutos astuu voimaan heti. Ohjelmistoluvat ovat voimassa vuoden 2019 loppuun. Uusista paikallisradioluvista päättää valtioneuvosto.

Mediamonitori