Televisiokanavaien äänentasot tasaantuvat

kirjoittanut

kategoriassa

Television katsojien arki helpottuu, kun televisiokanavat ottavat käyttöön äänenvoimakkuuteen perustuvan tv-ohjelmien äänentason säädön. Tekniikalla on tarkoitus varmistaa tasainen äänenvoimakkuus kaikelle ohjelmasisällölle. Mainosten osalta äänentason säätö otetaan käyttöön torstaina 15. elokuuta 2013. Äänentasojen säätö on tarkoitus ottaa käyttöön koko ohjelmavirrassa vuoden loppuun mennessä.

Televisiokanavat ovat saaneet katsojilta runsaasti palautetta esimerkiksi mainosten suuresta äänenvoimakkuudesta muuhun ohjelmasisältöön verraten.

– Mainosten äänet ovat tuotettu kuulostamaan voimakkaammalta muuhun ohjelmasisältöön verrattuna. Ohjelmamateriaalissa äänen dynamiikka on pääosin täysin luonnollista. Televisiokanavien äänentasot säädetään nykyisellään huippujen mukaan, jolloin kompressointi saa aikaan voimakkaamman äänen vaikutelman, kertoo MTV Median televisiotekniikan suunnittelupäällikkö Markku Ryöti.

Äänentason säätöjäjrjestelmän käyttöönotto on Digitan mukaan aiheuttanut muutoksia myös eri tv-yhtiöiden aluetoimintajärjestelmissä.

Mediamonitori – Digita