Hengellinen sana välittyy kesän radioissa

kirjoittanut

kategoriassa

Radion hengellisen ohjelmatarjonnan määrä kasvaa kesällä, kun hengellisten kesäjuhlien yhteydessä toimivat tapahtumaradiot aloittavat lähetykset. Yhtenä rajapyykkinä voidaan pitää juhannusta, jolloin lähetyksiä on tarjolla ainakin Keuruulla ja Kalajoella. Kesä-heinäkuun taitteessa radioaalloilla hengellistä sisältöä tuottaa Suomen suurin tapahtumaradio Suviseuraradio. Heinäkuun ensimmäisenä viikonloppuna on Herättäjä-Yhdistyksen Körttiradion vuoro. Pienemmillä kesäjuhlillakin on omat radiot.

Keuruulta lähettävä Radio Gospel aloittaa lähetykset keskiviikkona 19. kesäkuuta kello 12. Lähetyksiä on sunnuntaihin kello 16 saakka. Radio Gospel toimii helluntaiherätyksen Iso Kirja -konferenssikeskuksessa. Lähetyksiä voi kuunnella ympäri vuorokauden taajuudella 95,7 MHz ja internetissä.

Juhannusviikonloppuna radiointeja kuullaan myös Rauhan Sanan juhannusseuroilta Kalajoelta (101,5 MHz) ja Muoniosta, jossa seurakunnan ylläpitämä radioasema Tunturien Kirkko lähettää taajuudella 89,3 MHz.

Suviseuraradio levittäytyy tänä vuonna lähes valtakunnalliseksi. Pudasjärvellä 26.6.-1.7. pidettävät suviseurat on Suomen Rauhanyhdistysten Keskusyhdistyksen vuotuinen suurtapahtuma, jolla on ollut valtakunnallista radiotoimintaa jo vuosien ajan. Seurapuheet välitetään myös suviseura-alueella useiden pienitehoisten lähettimien turvin. Suomen kielen lisäksi tarjolla on seurapuheiden tulkkaamista useille kielille. Myös nettiradio palvelee suviseurayleisöä.

Herättäjä-Yhdistyksen Körttiradio lähettää ohjelmaa Haapavedellä järjestettäviltä Herättäjäjuhlilta. Körttiradiolla on kaksi tilapäislähetintä Sievissä ja Haapavedellä. Helsingissä asemaa voi kuunnella taajuudella 107,4 MHz. Internetin kautta ohjelma välittyy maailmanlaajuisesti.

Körttiradion toimituksessa on mukana neljän talkoolaisen ydinjoukko ja avustajia. Ohjelmaa lähetetään 6.-8. heinäkuuta. Körttiradion lähetyksiä välitetään myös tututtuun tapaan Iskelmä Pohjanmaan, Iskemätoive Oulun ja Iskelmä Oikea Aseman (Kuopio ja Iisalmi) kautta. Seurapuheita, henkilöhaastatteluja ja herättäjäjuhlille perinteisesti kuuluvia kamarikeskusteluja lähetetään herännäisyyden vahvimmilla tukialueilla Etelä-, Keski- ja Pohjois-Pohjanmaalla sekä Pohjois-Savossa.

Kesän aikana paikallisia seuraradioita toimii myös ainakin Reisjärvellä ja Jämsässä. Pietarsaaren seudulla lähettävä seuraradio on äänessä ympäri vuoden yksittäisinä päivinä.

Kesän hengellisestä radiotoiminnasta saa lisätietoa Mediamonitorin taajuuslistalta.

Mediamonitori