Classicilta ja e-concerthouselta uusi mediapalvelu

kirjoittanut

kategoriassa

Classic-logoKlassisen musiikin radiokanava Classic ja klassisen musiikin nettiportaali e-concerthouse aloittavat yhteistyön. E-concerthouse ja Radio Classic lähettävät perjantaina 24. toukokuuta kello 19 alkaen suorana Turun filharmonisen orkesterin konsertin internet-tv- ja radiolähetyksenä. Puolalaissyntyinen kapellimestari Maja Metelska johtaa konsertissa muun muassa Musorsgin näyttelykuvia ja Stravinskin Tulilinnun.

Radio Classic lähettää Toivekonsertin suorana radioon sekä kehitteillä olevalle HBBTV-kanavalle. Konserttia voi seurata e-concerthousen lisäksi Classicin sivuilta osoitteesta www.radioclassic.fi/konserttisali. Konsertti on nähtävissä myös jälkikäteen e-concerthousen arkistosta sekä Classicin kotisivuilta.

– Radio, TV ja internet täydentävät jakelukanavina toisiaan. Yhteistyön avulla pyritään lisäämään klassisen musiikin kiinnostavuutta ja saavutettavuutta. E-concerthousen ja radio Classicin yhteistyökumppanien avulla tavoitellaan Suomen lisäksi kansainvälistä yleisöä. E-concerthousen kautta konsertti voidaan lähettää maantieteellisesti mistä tahansa maailmalta. Klassinen musiikki tarvitsee kiperästi uudenlaista saavutettavuutta ja yhteisöllisyyttä kansainvälisestikin katsottuna, toteaa e-concerthousen kehittänyt säveltäjä Ilmari Mäenpää.

E-concerthouse on ensimmäinen klassisen musiikin suoralähetyksiin ja tallenteisiin keskittynyt portaali internetissä, ja on vuodesta 2007 lähtien lähettänyt klassisen musiikin sinfonia-, kirkko- ja kamarimusiikkikonsertteja. Portaalissa toimii myös Oulun ammattikorkeakoulun ylläpitämä ja vapaasti käytettävä digitaalinen nuottikirjasto.

Radio Classic lähettää konsertin testilähetyksenä radion ja internetin lisäksi myös televisiossa HbbTV-lähetyksenä. Konserttia voi seurata antennikodeissa Estradi-kanavalta niissä televisioissa, jotka ovat kytkettyjä nettiin. Painamalla kaukosäätimen punaista painiketta avautuu television Radio Classic HbbTV -nettisivu, josta konsertin pystyy kuuntelemaan suorana lähetyksenä ja jälkikäteen katsomaan videotallenteena. Suorat HbbTV-videolähetykset ovat teknisesti mahdollisia vasta vuoden loppupuolella.

Mediamonitori